Producent Sebastian Korteweg versterkt team Topkapi

Producent Sebastian Korteweg versterkt team Topkapi

31-08-2023 (11:09) - Mensen

Sebastian Korteweg over zijn komst als Producent naar Topkapi: "Mijn langgekoesterde droom gaat in vervulling om samen met een uiterst getalenteerd en ervaren team van vakmensen de meest baanbrekende dramaserie en films te maken voor een divers en internationaal publiek."

Sebastian Korteweg heeft uiteenlopende functies bekleed op zowel zakelijk als creatief gebied binnen de filmindustrie. Hij begon zijn carrière bij Eyeworks Film & TV Drama, was verantwoordelijk voor zakelijke planning en coproductie van films bij RTL en Videoland, verkocht filmrechten bij uitgeverij Penguin Random House in Barcelona en was de afgelopen jaren Content Acquisition Manager bij Pathé en programmamaker bij onder andere het Koninklijk Theater Tuschinski. Korteweg is daarnaast commissielid bij Cinekid en gastdocent aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn missie is om een brug te slaan tussen creatieve teams die sterke inhoudelijke verhalen creëren en zakelijke teams die dit op een financieel succesvolle wijze uitvoeren, met als doel het juiste publiek te bereiken.

Topkapi’s nieuwste coproductie Holly beleeft volgende week haar wereldpremière in de competitie van het Filmfestival Venetië. Ondertussen gaan op het komende Nederlands Film Festival in september, met twee series, Santos en Bodem in première. Vrijdag 1 september vindt de wereldwijde lancering van de nieuwste speelfilm Happy Ending op Netflix plaats.