Waarom zijn kerstcadeaus op het werk zo belangrijk?

Waarom zijn kerstcadeaus op het werk zo belangrijk?

16-12-2022 (11:06) - Mensen

De tijd van het jaar is aangebroken waarin vele mensen een kerstcadeau op hun werk krijgen aangeboden. Hoewel veel bedrijven ervoor kiezen om een tegoedbon of standaard pakket, zijn er ook werkgevers die er meer aandacht aan besteden. En dat lijkt te werken, want een kerstgeschenk is nog altijd een grote blijk van waardering voor vele medewerkers. Het zorgt zelfs voor een grotere mate van motivatie. Hoe kan het dat een klein gebaar al zulke grote gevolgen kan hebben? Waarom zijn kerstcadeaus op het werk zo belangrijk?

Interesse in de medewerkers

Als mens wil je graag gezien worden. Het is één van onze basisbehoeften om genegenheid te voelen, respect te krijgen van anderen en bij een groep te horen. Omdat ons werk een groot onderdeel van ons leven kan zijn, je brengt er immers heel wat uren door, is die behoefte aan interesse vanuit collega’s en werkgever vaak een belangrijk onderdeel van ons werkgeluk. Wanneer je als werkgever dus aan je werknemers laat zien dat je interesse in ze hebt, draagt dit bij aan het geluk op werk. Een manier om dit te doen is door het geven van een kerstcadeau. Het toont interesse en waardering en daar gaat het uiteindelijk om.  

Persoonlijke waardering

Naast interesse is ook een stuk persoonlijke waardering van belang. Je kan als groep medewerkers waardering voelen door het ontvangen van een geschenk, maar het persoonlijk vlak gaat nog een stapje verder. Omdat je zoveel van je tijd investeert in je werk, wil je die waardering voelen. Bovendien wil je je op je gemak voelen en terecht kunnen bij je leidinggevende als er zich problemen voordoen, ook op privé gebied. Door te kiezen voor een persoonlijk kerstcadeau, afgestemd op de persoon in kwestie laat je zien dat je als werkgever ook geïnteresseerd bent in de mens achter de werknemer. Natuurlijk is dit niet in ieder bedrijf mogelijk. Bij sommige organisaties werken duizenden mensen, dan is het lastig voor iedereen iets persoonlijks te kiezen. Maar als het binnen de mogelijkheden ligt, dan laat je hiermee een vorm van persoonlijke waardering zien. 

Gemotiveerde medewerkers

Door interesse te tonen en persoonlijke waardering te uiten voelen mensen zich prettig in de werksituatie. Dat zorgt er weer voor dat ze gemotiveerd zijn om te werken. Een kerstcadeau kan bijdragen aan deze waardering en dus zorgen voor motivatie. Zeker aan het einde van het jaar zet het de juiste toon voor wat er in het nieuwe jaar allemaal aankomt. Mensen verwachten ook rond deze tijd van het jaar dat ze een beloning ontvangen. Wanneer dat niet zo is, voelen ze zich al snel over het hoofd gezien. Zeker wanneer veel mensen in hun omgeving, of misschien zelfs wel andere collega’s, wél iets ontvangen. De motivatie zakt dan al snel naar beneden. Het juiste cadeau heeft dus zeker wel een psychologisch effect. 

Hoe kies je het cadeau?

Als werkgever is het dus belangrijk om goed over het cadeau na te denken en met de juiste kerstcadeau ideeën op de proppen te komen. Het geven van een cadeau is voor de medewerkers een blijk van waardering, zoals hierboven te lezen valt en die mag je niet onderschatten. Een kerstcadeau gaat niet om het budget. Het gaat om de gedachte die telt. Heb je als bedrijf weinig geld over om te besteden aan kerstgeschenken dan kun je ook iets kleins aanbieden waaruit toch blijkt dat je je best hebt gedaan. Als het budget het niet toelaat, dan begrijpen de medewerkers dit natuurlijk ook. Het gaat voor hen meer om de persoonlijke moeite die erin is gestopt en niet de hoogte van het bedrag dat je eraan geeft. 

Hoewel het ‘standaard’ kerstpakket nog altijd veel wordt gegeven, worden ook de persoonlijke cadeaus steeds populairder. Dit kan ook samenvallen met bijvoorbeeld een kerstborrel op kantoor, waarbij mensen hun cadeau ontvangen. Dat is al een stuk leuker dan wanneer je je cadeau op je bureau krijgt neergezet of je het mag ophalen bij de HR afdeling.

Saamhorigheid onder collega’s 

Een kerstcadeau is niet alleen een manier om de band tussen werknemer en werkgever te versterken. Ook collega’s onderling kunnen plezier beleven aan het ontvangen van een gift. Samen heb je het alvast over wat je verwacht te ontvangen en zodra de cadeau’s zijn uitgegeven is het leuk om de uitkomst te bespreken. Ook privé gezien kan een kerstcadeau leuke gesprekken uitlokken. Bovendien kun je tijdens de feestdagen genieten van al het lekkers dat je hebt ontvangen of misschien wel gebruik maken van het cadeau dat je hebt gekregen. Zo zorgt het kerstcadeau op verschillende manieren voor blije medewerkers.