Google lanceert vernieuwde AI Trainingshub

Google lanceert vernieuwde AI Trainingshub

17-10-2024 (15:57) - Opleidingen

Google kondigt de lancering aan van de vernieuwde AI Trainingshub, een online platform vol kosteloze cursussen en andere bronnen over kunstmatige intelligentie (AI). Met deze hub wil Google AI toegankelijk maken voor iedereen in Nederland, van beginners tot experts, en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het dichten van de groeiende AI-kenniskloof.

"Nederland heeft de potentie om een koploper te zijn op het gebied van AI, maar we zien dat er een tekort is aan kennis en vaardigheden", zegt Martijn Bertisen, Vice President van Google Benelux. "Met de AI Trainingshub willen we iedereen de kans geven om zich te bekwamen in AI, ongeacht hun achtergrond of ervaring."

De AI Trainingshub biedt een breed scala aan leermogelijkheden, van basisconcepten tot geavanceerde programmeertechnieken. Gebruikers kunnen leren over machine learning, deep learning, natuurlijke taalverwerking en meer. De hub bevat lessen, video's, artikelen en praktische oefeningen om de theorie in de praktijk te brengen.

De lancering van de AI Trainingshub is onderdeel van Google's bredere inzet om Nederland te helpen de voordelen van AI te benutten. Eerder dit jaar publiceerde Google een rapport waaruit bleek dat generatieve AI de Nederlandse economie in tien jaar tijd met 9% kan laten groeien, maar alleen als er op tijd wordt geïnvesteerd in educatie, innovatie en adoptie.