Iris Academy lanceert tweedaagse masterclasses

16-01-2024 (10:55) - Opleidingen

Naast de opleidingen introduceert Iris Academy in het voorjaar van 2024 ook zes tweedaagse masterclasses. Met deze kortere duur wijken ze dus af van de langere opleidingen, die meer de verdieping zoeken.

De masterclasses combineren allen de nieuwste theoretische inzichten met aansprekende praktijkcases. Op de eerste plaats is er een unieke masterclass ‘Vernieuwende perspectieven op marketing, merken, communicatie, leiderschap en transformatie’. In deze masterclass delen 10 partners van Iris hun inzichten en ervaring en laten zien dat de verschillende deelgebieden en specialismen verweven raken.

Strategisch positioneren

Daarnaast zijn er twee masterclasses van Mary Hoogerbrugge en Onno Maathuis. In de masterclass ‘Strategisch Positioneren’ staat het ontwikkelen van een relevante en onderscheidende positionering centraal. In de masterclass ‘Brand portfolio & Extensions’ maak je kennis met de portfoliotheorieën en strategieën en krijg je inzicht aan de hand van nationale en internationale casestudies.

Managen zonder macht

De masterclass ‘Managen zonder macht’ van Joris Merks-Benjaminsen laat je kennismaken met een nieuwe leiderschapsstijl, waarin je je team(s) managet zonder te zwaar te leunen op het overwicht van je positie. Met als resultaat dat je mensen intrinsiek gemotiveerd zijn.

Een winnend plan

De masterclass ‘Een winnend plan met OGSM’ van Marc van Eck en Niels F.C. Willems maakt duidelijk hoe je een goed plan maakt met het OGSM-model (objectives, goals, strategies en measures). Met als resultaat een scherp richtinggevend plan, waarbij je bovendien leert hoe je dat in de praktijk werkend activeert.

Kleur bekennen en strategisch kompas

Tenslotte is er nog de masterclass ‘Kleur bekennen en strategisch kompas’ door Rachelle van der Linden en Marco Derksen. Hierin leer je niet alleen hoe je een heldere positie creëert, maar ook hoe je dat onderscheidend vermogen in de praktijk doorvertaalt.  Lees meer over de details en de planning van de masterclasses en het opleidingsaanbod van Iris Academy op www.irisacademy.nl