Depot Boijmans Van Beuningen wint Marketing Award Rotterdam 2021

20-01-2022 (12:24) - Prijzen

Het jaar waarin Boijmans de stad wereldwijd liet glanzen wordt bekroond met Marketing Award Rotterdam. De prijs werd op het Stadhuis uitgereikt door burgemeester Aboutaleb en wethouder Vermeij.

De Marketing Awards Rotterdam worden jaarlijks toegekend aan mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago en de promotie van de stad. Op 19 januari ging de prijs naar Depot Boijmans Van Beuningen. De award werd overhandigd aan Boijmans directie Ina Klaassen en Sjarel Ex door burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Roos Vermeij van onder meer Economie. De jury roemt het depot om het unieke en gedurfde karakter, dat wereldwijd inspireert tot navolging. Er is in meer dan dertig landen over het depot geschreven, in duizenden stukken met miljarden lezers.
 

Oeuvre Prijs en Aanstormend Talent

De Marketing Award Rotterdam Oeuvre Prijs werd gewonnen door Mario Kadiks en de Marketing Award Rotterdam voor Aanstormend Talent door Menno van Gorp. Vanwege corona is het depot gesloten voor publiek, maar de depotwinkel op de begane grond is open voor winkelend publiek en Renilde serveert er take-away.


Wereldwijde trend

Het depot siert inmiddels landelijk met grote stukken in alle grote en kleine kranten en vele magazines met onder meer uitgebreide fotoseries, beschouwende stukken en/of interviews, en uitgebreide aandacht op TV, radio en het web. Dankzij een goede samenwerking met en de geweldige inzet van het internationale Pickles PR, Rotterdam Partners en MVRDV is in de internationale media in meer dan 30 landen over het depot bericht in 2021, met lezers tot in de miljarden. De museale en culturele waarde die het depot de stad brengt leveren het depot de Marketing Award Rotterdam op. De jury roemt het unieke concept dat de museumcollectie openbaar ontsluit in een publiek toegankelijk depot. Ze stellen dat Museum Boijmans Van Beuningen aan de voorkant staat van een wereldwijde trend in de museale wereld om museumcollecties breder toegankelijk te maken.

Een eervolle vermelding gaat uit naar architectenbureau MVRDV, winnaar van de Marketing Award Rotterdam 2014. Hun unieke ontwerp van het depot heeft in grote mate bijgedragen aan de mondiale aandacht.


Over de awards

De Marketing Awards Rotterdam worden jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die de stad Rotterdam gebruiken als voedingsbodem om te pionieren en een bijdrage leveren aan een innovatieve oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. En daarmee bijdragen aan het imago en de promotie van Rotterdam in binnen- en buitenland als een veerkrachtige en toekomstbestendige stad. De jury bestaat uit de leden van de brand comittee van de merkalliantie Rotterdam. Make It Happen:

Wilbert Lek, directeur Rotterdam Partners (tevens voorzitter van de jury)
Mireille Spapens, directeur Marketing & Communications Erasmus Universiteit Rotterdam
Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport
Mariel Croon, directeur communicatie Erasmus MC
Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals
Richard van der Eijk, directeur communicatie en external affairs Havenbedrijf
Carola de Vree-van Wagtendonk, hoofd communicatie gemeente Rotterdam