Drie ontwerpbureaus geselecteerd voor Sweco Design Challege

Drie ontwerpbureaus geselecteerd voor Sweco Design Challege

22-05-2023 (14:27) - Prijzen

Ontwerpbureaus Space&Matter en Starling Studio uit Amsterdam en Cocosmos uit Eindhoven mogen zich dit jaar storten op de Sweco Design Challenge in aanloop naar Dutch Design Week. Ze zijn uit 26 inzendingen geselecteerd om samen met Sweco aan de slag te gaan met de vraag: hoe kun je een gebied zo inrichten dat mens, industrie en mobiliteit op een duurzame manier naast elkaar kunnen bestaan?

Sweco organiseert de Design Challenge voor het derde jaar op rij in samenwerking met What if Lab, een programma van Dutch Design Foundation. De uitdaging draait dit jaar om ruimte, omdat de druk op beschikbare ruimte steeds verder toeneemt. 

Dutch Design Week

De gekozen ontwerpers gaan aan de slag om oplossingen te bedenken. De ontwerpbureaus krijgen toegang tot de kennis en het netwerk van Sweco. Daarnaast krijgen ze een groot podium tijdens de Dutch Design Week 2023, die gehouden wordt in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober. Hier wordt het resultaat van de Sweco Design Challenge gepresenteerd.

Eerdere edities

Tijdens eerdere edities zochten ontwerpers ook naar innovatieve oplossingen: in 2021 werd nagedacht over duurzame ontmoetingsplekken van de toekomst en in 2022 stond het ontwerpen van een volledig zelfvoorzienende stad centraal. Met gemeenten, overheden en projectontwikkelaars wordt bekeken waar en hoe de bedachte oplossingen kunnen worden toegepast.