Jantje Beton en gebiedsontwikkelaar zoeken meest speelvriendelijke gemeente

Jantje Beton en gebiedsontwikkelaar zoeken meest speelvriendelijke gemeente

07-03-2023 (10:56) - Prijzen

Gebiedsontwikkelaar AM en Jantje Beton slaan de handen ineen voor de Jantje Beton Prijs, de prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst maakt AM de komende twee edities mede mogelijk.

De Jantje Beton Prijs

In 2021 is de Jantje Beton Prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente voor de eerste keer uitgereikt aan de gemeente Leiden, voorheen was de prijs voor individuen. De tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen. Een vakjury en een kinderjury kiezen samen de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Dit jaar vindt de prijsuitreiking op 22 mei plaats.

De Jantje Beton Prijs is een stimulans voor gemeenten om inclusief speelbeleid te realiseren waardoor er meer goede buitenspeelplekken voor alle kinderen in de directe leefomgeving worden gerealiseerd. Buitenspelen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Door te spelen krijgen kinderen en jongeren namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals o.a. vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden.

 Aanmelden

De gemeenten die in aanmerking willen komen voor de Jantje Beton Prijs 2023 kunnen zich nog steeds aanmelden, kijk op Jantje Beton Prijs - Jantje Beton voor de verdere voorwaarden.
 

Foto v.l.n.r.: Ronald Huikeshoven (AM) en Dave Ensberg - Kleijkers (Jantje Beton)