Nederlands hulpprogramma TeamUp voor door oorlog getroffen kinderen krijgt ‘Laureus Sport for Good’ prijs

07-05-2023 (17:26) - Awards

Het programma TeamUp, dat zich met sport en spel richt op de mentale gezondheid van door oorlog getroffen kinderen, krijgt de Laureus Sport for Good Award 2023.

TeamUp is ontwikkeld door Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. De prestigieuze prijs zal worden uitgereikt in Parijs tijdens de Laureus Sports Award (in 2022 gewonnen door Max Verstappen). TeamUp wordt door Laureus gesteund via het 'Sport for Peace and Humanitarian Action Fund', dat in 2022 is opgericht.

War Child directeur Ernst Suur: "Sport en spel hebben een enorme kracht om kinderen samen te brengen, emoties te uiten en hoop te bieden in zware tijden, die geen kind zou moeten meemaken. TeamUp doet dit in een gestructureerde vorm en biedt kinderen stabiliteit. Helaas groeien tweehonderddertig miljoen kinderen wereldwijd op in oorlogsgebieden."

De sport-, spel en bewegingsactiviteit is ontwikkeld in Nederland en actief in 26 landen wereldwijd. Het programma biedt ook ondersteuning aan gevluchte kinderen in ruim 40 Nederlandse opvanglocaties en 30 nieuwkomersscholen.