Maskerade Man: de opkomst van Donald Trump en ondergang van Amerika

29-09-2022 (11:48) - Publicaties

Het boek 'Maskerade Man: de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika' van Witte Huis-correspondent Maggie Haberman wordt door Nederlandse uitgeverij de Arbeiderspers gepubliceerd en verschijnt op 4 oktober (Engelse versie) en 8 november (NL versie).

Het boek

Maskerade Man is een portret van Donald Trump. The New York Times-correspondent Maggie Haberman beschrijft hoe hij zich nestelde in de populaire cultuur, steun mobiliseerde voor een greep naar de macht (waarvoor hij al dertig jaar geleden het grondwerk verzette) en hoe hij uiteindelijk het presidentschap kreeg die de Amerikaanse democratie tot aan de rand van de afgrond bracht. In Amerika, onder andere bij CNN, The Daily Show en The New York Times, heeft het boek al veel aandacht gekregen. Het is de eerste keer dat de Engelse én de Nederlandse versie van een boek door een Nederlandse uitgeverij worden uitgebracht.

De schrijver

Maggie Haberman is Witte Huiscorrespondent van The New York Times. Ze behoorde tot het team dat in 2018 de Pulitzer Prize won voor berichtgeving over Donald Trumps banden met Rusland. Ze was ook finalist voor de Pulitzer Prize 2020 voor reportages over Trumps aanpak van de coronacrisis. Voor The Atlantic schreef Haberman een artikel over haar gesprekken met Trump.