Online Innovation: samenwerkingstools en methoden voor online

21-09-2021 (15:00) - Publicaties

Online Innovation is het eerste boek dat innovatie in de digitale werkwereld onderzoekt. Het is het eerste boek dat de belangrijkste nieuwe innovatieplatforms beschrijft en hoe je ze kunt gebruiken. De afgelopen jaren zijn organisaties vanwege de pandemie online gegaan, maar deze manier van werken zal blijven bestaan. De mindset van bedrijven is omgeslagen naar (gedeeltelijk) online werken en nu moeten we mensen laten zien hoe ze online kunnen innoveren.
 
Online Innovation inspireert de lezers met effectieve online samenwerkingstools, technieken, methoden en regels om ze een kickstart te geven om hun werk en organisatie 100% online te innoveren. Daarom is dit dé praktische handleiding voor online innoveren.
 

Tools en technieken

Na het beschrijven van 10 veelvoorkomende valkuilen, delen de auteurs geweldige tools en technieken die in de praktijk werken. Ze bespreken de achilleshiel van online innoveren en presenteren 10 methodieken die je kunt gebruiken voor hands-on online innovatie. De Lightning Decision Jam, de Design Sprint en de FORTH innovatiemethode komen aan bod in het boek; de auteurs combineren deze methodieken tot een nieuwe hybride versie. Aan het einde van het boek vindt je systematische beschrijvingen van 25 tools en 10 methoden. Deze geven een duidelijk overzicht die helpen om je de beste optie te geven voor je online innovatietraject.
Online innoveren is hier om te blijven. Er is een enorme toename van hybride innovatieprojecten, waarbij persoonlijke en online workshops worden gecombineerd, waarbij alle online voordelen worden benut en je nog steeds offline op een persoonlijk vlak betrokken blijft.
 
Online Innovation ondersteunt alle professionals die online willen innoveren: adviseurs, coaches, begeleiders, managers en studenten op het gebied van ontwerpen (denken) en innovatie.