AkzoNobel en Wuxi El Pont Radiation Technology gaan samenwerking aan

07-12-2023 (12:40) - Sustainable

Elektronenbundels worden onderzocht als een potentieel alternatief voor het uitharden van coatings in een nieuw partnerschap tussen AkzoNobel en het Chinese Wuxi El Pont Radiation Technology.

AkzoNobels Coil and Extrude Coatings-activiteiten hebben een strategische overeenkomst getekend met de hi-tech specialisten om een baanbrekend proces dat gebruik maakt van elektronenstralen om coatings op metalen substraten uit te harden. E-beam-technologie is een snelgroeiend wetenschappelijk vakgebied en zou aanzienlijke voordelen kunnen bieden ten opzichte van conventionele thermische uithardingsmethoden, zoals een lager energieverbruik, verhoogde productiviteit met hogere kwaliteit en verminderde impact op het milieu. Het proces zelf hardt coatings uit door een gerichte stroom elektronen te gebruiken om de energie te leveren die nodig is om de uiteindelijke film te vormen.

Duurzame oplossingen

“We zijn enorm enthousiast over de mogelijkheden van E-beam-technologie en de voordelen die deze samenwerking met zich mee kan brengen”, zegt Jim Kavanagh, directeur van AkzoNobels Industrial Coatings-activiteiten. “Door samen te werken met Wuxi El Pont kunnen we hun expertise en ervaring op het gebied van elektronenversnellers en straalapparaten benutten en samen duurzame oplossingen innoveren.”

Samenwerking

Dr. Yuwei Zhang, voorzitter van Wuxi El Pont Radiation Technology: “We zijn vastbesloten om de Chinese civiele nucleaire technologie te ontwikkelen en de toepassing van elektronenbundeltechnologie uit te breiden. We hebben er alle vertrouwen in dat de combinatie van onze capaciteiten op het gebied van procesontwikkeling voor energiezuinige elektronenbundelapparatuur met de onderzoeks- en ontwikkelingsexpertise van AkzoNobel een succes zal blijken te zijn. Onze nauwe samenwerking zal de koolstofarme transformatie van de verf- en coatingindustrie versnellen, de productkwaliteit en -veiligheid verbeteren en de industrie krachtig ondersteunen om zo snel mogelijk stappen te zetten in de richting van koolstofneutraliteit.”