Aquablu rolt uit in 16 Europese landen

Aquablu rolt uit in 16 Europese landen

09-05-2023 (07:00) - Sustainable

Aquablu, dat in 2020 werd genomineerd als Coolest Dutch Brand, gaat dankzij een samenwerking met Europees Foodtech bedrijf Selecta hun nieuwe REFILL productlijn in 16 Europese landen uitrollen.

Vanaf vandaag is Aquablu de exclusieve premium waterpartner van Selecta.

Vitaliteit in het bedrijf

Aquablu heeft een watertap ontwikkeld voor retail- en businessomgevingen, welke leidingwater kan zuiveren en mineraliseren, maar ook verrijken met koolzuur en suikervrije smaken. Door verontreinigingen zoals PFAS, chloor en microplastics te filteren, zorgt Aquablu voor een constante waterkwaliteit. “We merken dat vitaliteit en persoonlijke gezondheid steeds belangrijkere thema’s worden voor bedrijven. Om de overgang van verpakte dranken naar verpakkingsvrije dranken te vergemakkelijken, moeten we verder gaan dan bestaande oplossingen” zegt Marc van Zuylen, mede-oprichter van Aquablu. 

Duurzaamheidsdata in samenwerking met KPN

Volgens Marnix Stokvis, mede-oprichter, blijft het daar niet bij. “Onze Aquablu-watertap bevat namelijk slimme, ‘connected’ functionaliteit die de gebruikservaring en duurzaamheidsaspecten naar een nog hoger niveau tillen. Via een online dashboard krijgen servicemedewerkers en gebruikers niet alleen inzicht in gebruikstrends, maar ook het vulniveau van de siropen. Zo kunnen bijvoorbeeld onderhoudsbeurten slim gecombineerd worden met het onderhoud aan andere koffie- of vendingautomaten bij de klant. Dat bespaart ritten en dus CO2-uitstoot.” Om dit te realiseren werkt Aquablu samen met KPN. “We versturen op basis van de gebruiksdata impactcertificaten naar onze klanten. Hierop staat vermeld hoeveel plastic flessen en de kosten die ze hebben uitgespaard door het gebruik van de watertap ten opzichte van de oude situatie". 

Uitrol in Europa 

Het duurzame karakter van Aquablu SLUIT volgens Tjerry Sanders, Group Coffee Solutions & Equipment Manager bij Selecta, aan bij dat van Selecta: “In Nederland zijn we gewend kraanwater te drinken. Maar in het buitenland wordt nog veel water vanwege de kwaliteit van het kraanwater uit plastic flessen gedronken. Met de watertaps van Aquablu bieden we een duurzaam alternatief. Daarnaast is het voor ons heel waardevol om op tijd te weten wanneer apparaten onderhoud behoeven. Daarmee kunnen we niet alleen onze service verbeteren, maar ook de kortst mogelijke routes rijden en onze milieu-impact verder minimaliseren.” 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.