Bugaboo sluit zich aan bij B Corp beweging

Bugaboo sluit zich aan bij B Corp beweging

24-08-2023 (15:20) - Sustainable

De B Corp certificering is een nieuwe grote stap in hun Push to Zero-reis, om tegen 2035 de CO2 uitstoot terug te brengen naar zero.

Daarnaast stimuleert het hun drive om te blijven streven naar een betere toekomst. Bugaboo ontving de B Corp certificering nadat ze hadden aangetoond dat ze voldoen aan de hoge normen op het gebied van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie, opgesteld door B Lab.

Positieve mijlpaal

Door er onder andere voor te zorgen dat alle producten in hun eigen fabriek in veilige en eerlijke omstandigheden worden geproduceerd en tot het overschakelen op massa gebalanceerd bio-based materiaal, dat de CO2-uitstoot met maximaal 24% per kinderwagen vermindert. Sinds hun start in 1999 maken bewuste keuzes deel uit van Bugaboo’s DNA. Het B Corp-ethos sluit aan bij de waarden van Bugaboo en de nieuwe B Corp certificering is een positieve mijlpaal die de inspanningen van het merk tot nu toe te markeren.

Betere toekomst

Lise Hordijk, Environment, Social en Corporate Governance (ESG) Manager bij Bugaboo: “ Als opvoedingsmerk vinden we het absoluut essentieel om ervoor te zorgen dat ons bedrijf bijdraagt om een betere toekomst te creëren voor de kinderen van vandaag, en de volgende generaties. Door de B Corpcertificatie laten wij zien dat wij zijn toegewijd, en op de goede weg om een positieve impact te hebben op de wereld voor toekomstige generatie en het zal ons ertoe aanzetten om het nog beter te doen. We zijn erg verheugd om de B in Bugaboo te plaatsen en om ons bij dit collectief van doelgerichte bedrijven aan te sluiten, in de voorhoede van het creëren van verandering. ”