IKEA introduceert waterbesparend opzetstuk voor kraan

IKEA introduceert waterbesparend opzetstuk voor kraan

05-10-2022 (15:27) - Sustainable

IKEA brengt het ergonomisch ontworpen kraanopzetstuk ÅBÄCKEN uit. Het opzetstuk maakt het mogelijk om te schakelen tussen het vernevelen of sproeien van water uit de kraan. Daarmee kan tot wel 95% kraanwater worden bespaard.

Samen met Altered Company, een innovatieve Zweedse startup, ontwikkelde IKEA deze praktische en toegankelijke oplossing voor het verminderen van waterverbruik van huishoudens. Het opzetstuk past op alle IKEA kranen en andere reguliere kranen. ÅBÄCKEN is vanaf nu verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl.

95 procent waterbesparing 

Om bij te dragen aan een duurzamer leven thuis, rust IKEA al hun kranen en douchekoppen al uit met een beluchter die de waterdruk reguleert en zo de waterstroom vermindert. Met de toevoeging van een ÅBÄCKEN kraanopzetstuk - vooral geschikt voor in de badkamer - kan het waterverbruik worden verminderd met wel 95 procent bij verneveling en 66 procent in de sproeistand. Dankzij het soepele design kan makkelijk worden gewisseld tussen de twee standen.

Duurzamer leven thuis

IKEA wil een beter dagelijks bestaan realiseren voor zoveel mogelijk mensen, waarbij zo min mogelijk impact wordt gemaakt op het milieu. Met de introductie van de het ÅBÄCKEN kraanopzetstuk wil IKEA het voor consumenten makkelijker maken om water te besparen.