Mister Kitchen lanceert plantaardige Droomboter zonder zuivel mét cacaoboter

Mister Kitchen lanceert plantaardige Droomboter zonder zuivel mét cacaoboter

23-08-2023 (10:00) - Sustainable

Half augustus lanceert plantaardig voedingsmerk Mister Kitchen’s een nieuw product in Albert Heijn: Droomboter. Een zuivelvrij en even smakelijk alternatief voor roomboter op basis van cacaoboter.

Mister Kitchen miste de volle, romige smaak van roomboter. Helaas heeft zuivel, net als vlees, een enorme impact op ons klimaat. Margarine of andere alternatieven zijn wat Mister Kitchen betreft qua smaak en structuur geen smakelijk alternatief voor roomboter. Daar begon de zoektocht naar hét recept voor een 100% plantaardige boter die niet onderdoet voor the real thing. Na zo’n twee jaar mengen, prutsen en proeven vond chef Maarten hét recept dat alle proevers én Albert Heijn omverblies.

Cacaoboter

De oplossing bleek een bijzonder ingrediënt met een voorspellende naam. De veelzijdige cacaovrucht produceert namelijk ook romige cacaoboter, een waardevol bijproduct tijdens de cacaoproductie. Hierdoor heeft chocolade zo’n prettige structuur en fijne smelttemperatuur in je mond: onze eigen lichaamstemperatuur. Chef Maarten: ‘Toen ik de blend met het ideale gehalte cacaoboter liet proeven, geloofden mijn partners Daan en Igor niet dat het plantaardig was. Het leek wel een droom, vandaar ook de naam. Omdat je met een iets andere verhouding ook geweldig kan bakken en braden, werk ik nu aan een versie in een wikkel die later in de supermarkt verschijnt.’

Palmolievrij

Droomboter smaakt, smeert en smelt als roomboter, is 100% plantaardig, palmolievrij en geproduceerd met Rainforest Alliance gecertifieerde cacaoboter. Meer informatie op www.droomboter.nl

Over Mister Kitchen

Mister Kitchen is een culinair driemanschap met één missie: eten verbeteren. Naast hun voedingsmerk, doen ze dat door het schrijven van reportages, recepten en (kook)boeken, waaronder het onderscheiden kinderboek Smaakspoken. Ook organiseert Mister Kitchen jaarlijks foodfestival het Weekend van de Rollende Keukens en is culinair kwartiermaker in Markt Centraal in Amsterdam.