CDDN lanceert VerifyMe

19-12-2023 (14:37) - Tech

Om bedrijven compliant te laten zijn met wet- en regelgeving, maar ook om frauduleuze praktijken te voorkomen en wanbetalers in een vroeg stadium te identificeren en te weren, is VerifyMe gelanceerd.

VerifyMe is een nieuw modulair ecosysteem voor het veilig verifiëren, registreren en monitoren van consumenten. Steeds meer online producten en diensten vragen vanwege wet- en regelgeving bij het moment van aanschaf om een identiteits- en solvabiliteit check van consumenten. Denk aan bank- en verzekeringsproducten, telefonie en internetdiensten en online entertainment en kansspelen.

IDcheck

Bij het aanschaffen van een telefoon of afsluiten van een verzekering, het kopen of leasen van een auto of het kopen van een product met een leeftijdslimiet (alcohol en sigaretten), is een identiteitscheck verplicht. Martijn de Boer, initiatiefnemer van VerifyMe: “Iedere dag vinden er miljoenen transacties plaats waar een betrouwbare identiteitscheck gedaan zou moeten worden. Dit gaat nog te vaak fout met alle gevolgen van dien. Naast compliance problemen die kunnen uitmonden in rechtszaken en reputatieschade vormen wanbetalers en identiteitsfraude een steeds grotere kostenpost voor veel bedrijven. Met VerifyMe worden consumenten veilig, snel en betrouwbaar op het ideale moment in het koopproces geïdentificeerd."

Modulair en veilig

Binnen het modulaire ecoysteem van VerifyMe kunnen bedrijven een variëteit aan voor hen relevante checks aan het online koopproces toevoegen: e-mailverificatie, adresgegevens, iDIN naw check, IBAN-naam check, identiteitsbewijs controle en diverse (achtergrond)checks, waaronder PEP, insolventie, onder curatele stelling, witwassen, terrorisme, verhuizingen en overlijden. Ook is het mogelijk om branchespecifieke services en checks toe te voegen aan het aanmeldingsproces. Martijn de Boer: “Naast dat bedrijven zelf hun identificatieproces modulair kunnen inrichten, gebeurt dit tegen de hoogst mogelijke veiligheidsmaatregelen. Zo kan iedere gebruiker van VerifyMe optioneel kiezen voor een dedicated server.”

Consumenten Basis Administratie

In de Consumenten Basis Administratie (CBA) zijn de relevante gegevens geregistreerd van alle economisch actieve volwassenen in Nederland en België. De CBA valideert de “NATEGIS”-gegevens van consumenten. Dit zijn gegevens als naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, initialen en sekse. Zodoende kent de identiteitscheck van VerifyMe de grootst mogelijke betrouwbaarheid. Martijn de Boer: “Met VerifyMe zorgen wij voor de overtreffende trap van een betrouwbare identiteitscheck van consumenten. En dat is in tijden als deze hartstikke hard nodig.”