Een sneller en goedkoper internet abonnement regel je zo!

24-01-2022 (14:41) - Tech

Is je internet aan de trage kant, maar betaal je wel de volle mep? Goede reden om eens in je huidige abonnement te duiken, want de kans is groot dat het sneller kan, dat ook nog eens aan een lagere prijs. We vertellen je waarom je internet mogelijk traag lijkt en hoe je eenvoudig een sneller en voordeliger abonnement op de kop tikt.
 

Internet lijkt steeds trager

Tegenwoordig gaan we met steeds meer apparaten online en dat kan ervoor zorgen dat de snelheid per apparaat afneemt. Die laptop, smartphone, smart-tv en misschien ook nog wel slimme verlichting en verwarming, dat vreet aan je wifi. En daar komt dan voor veel mensen ook nog eens dat thuiswerken door COVID-19 bij, waardoor je meer gebruik maakt van videobellen, e-mail en internet. Een trage verbinding levert vaak irritatie op, dus hoog tijd om dat aan te pakken.
 

Wie slim vergelijkt bespaart

Wie regelmatig zijn abonnement voor internet onder de loep neemt kan flink besparen, zo lezen we op de ProviderCheck.nl. Via deze vergelijkingswebsite kun je middels het invoeren van je postcode op een razendsnelle manier internet vergelijken. We zien al snel dat overstappen van provider je zo’n €15 per maand kan schelen in de portemonnee, dat vaak gedurende het eerste half jaar van je nieuwe abonnement.
 
Hoe dat komt? Providers doen er alles aan om jou binnen te halen als nieuwe klant. En als jarenlange trouwe klant zie je daar zelden iets van terug. Overstappen loont daarom flink en de kans is dan groot dat je zelfs sneller internet kunt krijgen voor een lagere prijs. Noteer de afloopdatum van je nieuwe vaste abonnement vast in je agenda, want ook na die periode zal overstappen waarschijnlijk weer financieel beloond worden.
 

Combineer met tv-abonnement

Als je ook graag tv kijkt dan kun je het beste internet en tv vergelijken binnen hetzelfde abonnement. Een combi-deal levert je namelijk nog wat extra voordelen op. Bijvoorbeeld extra korting, maar ook gratis extraatjes. Hierbij kun je denken aan gratis streamingsdiensten, zoals ESPN Eredivisie, FilmBox, Starzplay en Canal+ films & series. Hiermee bespaar je dus een soort van dubbel, omdat het je ook weer abonnementsgeld op een streamingsdienst scheelt.
 
Andere voordelen die je kunt ontvangen bij overstappen zijn cadeaus als wifiboosters, een gratis smartphone, sporthorloge of Google Nest Wifi. Ook krijg je vaak korting op je smartphone-abonnement wanneer je die bij dezelfde provider laat lopen. Het aanbod qua aanbiedingen en extra’s is wisselend, dus check zeker even wat de voordelen per provider van dit moment zijn. Neem alles mee in je keuze om te beslissen wat onder de streep de voordeligste aanbieder voor jou is.
 

Glasvezel op jouw adres

Om van maximaal snel internet te genieten kies je het beste voor glasvezel. Bij deze vorm van internet zijn de download- en uploadsnelheid gelijk. Momenteel heeft nog niet adres in Nederland de mogelijkheid om een glasvezelabonnement aan te sluiten, maar er wordt door verschillende bedrijven hard gewerkt om dit netwerk verder uit te rollen.
 
Op dit moment is telecomprovider DELTA het snelst groeiende glasvezelbedrijf van Nederland, maar ook andere aanbieders als KPN, Caiway en Ziggo blijven niet achter. In de vergelijker kun je middels de postcode check overigens direct zien of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres én wat dat kost bij de betreffende aanbieders.
 

Providers bieden overstapservice

Dat overstappen van provider klinkt voor veel mensen maar als een gedoe. Toch is dat iets wat in veel gevallen overschat wordt. Providers bieden je namelijk meestal een overstapservice en installatiegarantie aan. Je hoeft slechts je gegevens en ingangsdatum van je nieuwe abonnement in te vullen. Je nieuwe provider zorgt voor de installatie en voor het opzeggen van je oude abonnement. En dat is handig, want zo kun je op een tijdsefficiënte manier al snel meer dan €150 per jaar besparen.