Grootste AI-event van Nederland strijkt neer in Haarlem

Grootste AI-event van Nederland strijkt neer in Haarlem

09-03-2023 (12:00) - Tech

Op 21 april 2023 vindt in de Haarlemse koepel (Cupola XS) het grootste ChatGTP en generatieve AI-event van Nederland plaats: GTPx. Het event is voor iedereen die kennis wil maken met AI-tools en wil leren hoe deze tools in te zetten.

GTPx is een initiatief van I.AMDIGITAL, Cupola XS en EndeavourOp 21 april aanstaande vindt in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem het grootste ChatGTP en generatieve AI-event van Nederland plaats. 

Er zijn onder meer praktische workshops voor gebruik van AI-tools (oa. ChatGPT, Midjourney, Peech, Jasper.ai, Copy.ai, en vele andere generatieve AI-tools) AI & Leidinggevenden: strategieën en AI-tools voor leiding van MKB en (publieke) organisaties. Hoe bereid je jouw organisatie voor op de kansen van AI. AI & Onderwijs: ChatGPT en AI-toepassingen binnen het onderwijs. Strategieën en voorbeelden voor schooldirecties en leerkrachten hoe in de klas om te gaan met de kansen en keerzijde van AI.

Learning by doing

GPTx staat in het teken van learning by doing. Er zijn 48 workshops van 45 minuten, on-stage demo’s en AI-cases en is er een informatiedesk met AI-experts en AI-tool leveranciers. 

Initiatiefnemer Valerie Vallenduuk: “Een aantal maanden geleden stond de wereld op haar kop toen ChatGTP haar intrede deed in de markt. We merkten dat veel mensen experimenteerden met deze tool en dat er veel onduidelijkheid bestaat over hoe dit soort AI ingezet kan worden om werk efficiënter te maken. Je zag vooral dat tech-services ermee aan de haal gingen, terwijl de rest vooral druk was met het dealen met de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld docenten. Pubers bleken namelijk heel gauw door te hebben welke voordelen intelligente chatbots boden als het gaat om schoolwerk. Dit evenement is heel praktisch opgezet en is specifiek ontwikkeld voor de groep mensen die in het bijzonder te maken hebben met de gevolgen van generatieve AI: docenten, juristen, marketeers, logistiek managers, HR-specialisten, juristen, architecten, etc.”

Over de initiatiefnemers

GPTx is een initiatief van I.AMDIGITAL, Cupola XS en Endeavour. Met support en workshops van onder meer Amazon Web Services (AWS), Growth Tribe, AI Heroes, Digital Society School, Blockchain Netherlands (BCNL Foundation), ROM InWest, Köster Advocaten, amsterdam inbusiness, BeterBusiness, Stichting FutureNL en nog vele anderen.

 Deelnemen op 21 april? Log hier in vanaf 9:00 uur.