MobieTrain haalt 9 miljoen op voor marktuitbreiding microlearning

MobieTrain haalt 9 miljoen op voor marktuitbreiding microlearning

27-10-2022 (09:51) - Tech

MobieTrain, het HR-techbedrijf gespecialiseerd in microlearning en partner van Goodhabitz, heeft met Fortino Capital en BNP Paribas Fortis Private Equity twee nieuwe aandeelhouders binnengehaald. Samen met de bestaande financiële partners investeren ze negen miljoen euro in de mobile microlearningtoepassing.

Daarmee zal MobieTrain de uitbreiding naar nieuwe groeimarkten versnellen, en hun onderzoek en ontwikkelingsafdeling uitbreiden om het leren 'in the flow of work' verder te vernieuwen voor bedrijven in Europa.

Leren zonder bureau

De ambitie van MobieTrain is om continu leren mogelijk te maken voor medewerkers zonder bureau. Hun microlearningtechnologie vergemakkelijkt het onboardingproces en de opleiding van eerstelijnsmedewerkers, zoals winkelmedewerkers, bouwvakkers, zorg- en logistiek personeel. Dankzij MobieTrains korte, gamified modules op de smartphone zorgen klanten voor een snellere overdracht van informatie, een beter behoud van kennis bij medewerkers en een grotere motivatie.

Nieuwe groeimarkten

Het afgelopen jaar groeide het bedrijf hard. Ruim de helft van de omzet haalt MobieTrain uit het buitenland. Meer dan 100 organisaties in 30 landen, waaronder merken als Azadea Group, Decathlon, Diesel, Hästens, Renewi, Roompot en Politie Nederland trainen hun eerstelijnsmedewerkers nu met MobieTrain. Guy Van Neck, CEO MobieTrain: “Om dat groeiritme aan te houden, zullen we onze teams versterken in Genk, Madrid, Milaan en ook Amsterdam waar we vorige maand een kantoor openden. We zullen binnen korte tijd uitbreiden naar Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en vanuit Madrid starten we met remote sales in enkele andere markten zoals Scandinavië. Die internationalisering moet het mogelijk maken om elk jaar opnieuw ten minste te verdubbelen en onze positie als Europees marktleider te versterken."

Nieuwe aandeelhouders

De huidige financiële partners zijn Concentra, Force Over Mass Capital en de LRM. Met Fortino Capital komt een investeerder met specialisatie in B2B software-as-a-service aan boord. Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital: “Wereldwijd maakt slechts 20% van organisaties gebruik van HR-techtools die het werkleven van hun medewerkers zonder bureau beter maken. Volgens recent onderzoek vertegenwoordigt deze tak van de opleidingenbranche 40,1 miljard dollar tegen 2027, tegenover 18,9 miljard vandaag. Ook de recente, succesvolle uitbreiding in Zuid-Europa benadrukt het grote potentieel voor MobieTrain. We tekenen die internationale reis graag met hen uit.” Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity: "Met hun HR-technologie geeft het bedrijf antwoord op de vraag naar snelle opleidingen in een dynamische arbeidsmarkt."

Deloitte FAST50 en StartupBootcamp Amsterdam

Eerder dit jaar ontving MobieTrain een HR Excellence award en eind september is het bekroond met een Deloitte FAST50-nominatie. Het bedrijf nam in 2018 nog deel aan Startupbootcamp Commerce Amsterdam, een acceleratorprogramma van drie maanden. Ook won MobieTrain in 2018 de startupcompetitie van de HR-conferentie Unleash.