Sony lanceert nieuwe YouTube-serie #Geartalk

Sony lanceert nieuwe YouTube-serie #Geartalk

28-12-2022 (12:29) - Tech

Sony Benelux lanceerde onlangs #Geartalk, een gloednieuwe YouTube-serie voor en door contentmakers. #Geartalk is een sub-serie van #SonyInFocus: waar #SonyInFocus allerlei verschillende content creators volgt en zo verschillende typen fotografie en videografie exploreert, zal #Geartalk meer focus leggen op de gear en instellingen die deze content creators het liefste gebruiken en de gedachtegang achter deze keuze.

In de videoserie #SonyInFocus worden diverse soorten fotografie uitgelicht. De videoserie #Geartalk speelt in op de afleveringen van #SonyInFocus en bespreekt onder andere waarom de content creators die hierin centraal staan gebruik maken van bepaalde lenzen, camera body's, instellingen, locaties etc. Voor de serie #Geartalk werkt Sony Benelux samen met Matthijs de Deugd. Matthijs gaat in de #Geartalk afleveringen in gesprek met verschillende content creators met als doel fotografie en videografie liefhebbers van alle leeftijden en expertises te inspireren en te onderwijzen in de mogelijkheden van Sony gear.

Doelgroepen

“Door tijdens #Geartalk in te gaan op specifieke instellingen en uitdagingen van gear, openen wij een gezonde discussie tussen content creators om ze zo buiten hun comfortzone te laten treden en de videografie en fotografie community wat bij te brengen. Niet alleen zijn dit leuke video's voor de consument die op zoek is naar gear die het meeste voldoet aan hun wensen, maar deze video's zijn ook leuk om te kijken voor professionals uit de industrie.”, aldus Kiki van Bergen, Customer Marketing & PR Specialist bij Sony Benelux.

Vakpraat

De eerste aflevering van #Geartalk staat ondertussen live op het YouTube kanaal van Sony Benelux. In Sjoerd Wess zijn #SonyInFocus aflevering maakt hij een korte documentaire van openwaterzwemmer Gert-Jan die poogt het kanaal over te steken. De allereerste #Geartalk aflevering is gebaseerd op de gear die Sjoerd heeft gebruikt om deze documentaire te schieten, namelijk de FX30, de 16-35mm F2.8 GM, de 24-70mm F2.8 GM en de 70-200mm F2.8 GM OSS. In deze eerste aflevering van #Geartalk praat host Matthijs de Deugd met Sjoerd Wess over zijn ervaring met Sony gear, de instellingen die hij het meeste gebruikt, zijn onderwaterbehuizing, de gedachtegang achter zijn dagelijkse gearkeuze, zijn huidige gear verzameling en nog veel meer.