Thinkwise maakt low-code duurzamer

Thinkwise maakt low-code duurzamer

17-01-2023 (12:14) - Tech

Thinkwise lanceert de nieuwe versie 2023.1 van hun low-code platform voor systemen. Hierin wordt een nieuw kernprincipe voor softwareontwikkeling geïntroduceerd: Sustainability by Design. Duurzaamheid krijgt een centrale rol in de nieuwe softwareontwikkeling, naast privacy en veiligheid.

In versie 2023.1 van het Thinkwise Platform zijn functionaliteiten toegevoegd en verbeteringen toegepast om de gebruiksvriendelijkheid van het platform voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars te verbeteren. Met de ingebouwde Upcycler kunnen organisaties hun bestaande bedrijfsprocessen versneld verduurzamen.

Duurzaam en efficiënt

Ook het Thinkwise Platform zelf heeft zich ontwikkeld op de gebieden duurzaamheid en efficiëntie. Zo verbruikt het nu minder resources dan grote standaard softwarepakketten. Daarnaast is de dataopslag van het platform gemiddeld 80 procent efficiënter geworden. Privacy by Design en Security by Design waren al integrale onderdelen van het Thinkwise Platform, Sustainability by Design wordt nu een net zo belangrijk onderdeel van de  softwareontwikkeling. Organisaties kunnen zo de duurzaamheid van hun applicaties verbeteren, maar ook de efficiëntie van hun bedrijfsprocessen.