TikToks kijken achter het stuur in de Mercedes Benz E-klasse

TikToks kijken achter het stuur in de Mercedes Benz E-klasse

22-02-2023 (17:31) - Tech

Mercedes-Benz kondigt een samenwerking aan met TikTok, en maakt bekend dat het entertainmentplatform wordt geïntegreerd in de Mercedes-Benz E-klasse.

De samenwerking wordt bekendgemaakt tijdens het Strategy Update: Mercedes-Benz Operating System evenement. De E-klasse wordt uitgerust met het nieuwe MBUX Superscreen, waarin TikTok wordt geïntegreerd. 

Veiligheid voorop

De twee schermen die zijn toegevoegd in de E-klasse staan los van elkaar, waardoor bestuurder en bijrijder allebei op een eigen account kunnen inloggen. Ook gebruikers zonder account kunnen de app gebruiken en krijgen een eigen selectie TikToks te zien. Aan gebruikersveiligheid is gedacht, wanneer de auto in beweging is kan er namelijk geen gebruik worden gemaakt van het entertainment op het scherm van de bestuurder. Hoewel het scherm van de bijrijder wel gebruikt kan worden tijdens het rijden, heeft deze een afschermende functie waardoor de bestuurder niet kan meekijken. Met een geïntegreerde camera wordt gecontroleerd of de bestuurder meekijkt. Het scherm verlaagd in helderheid wanneer dit het geval is. 

Op je gemak

De TikTok-app is later dit jaar beschikbaar om te downloaden vanaf de homescreen in de Mercedes Benz E-klasse. Gebruikers kunnen liken, comments achterlaten en automatisch scrollen instellen.