WePlay Ventures lanceert grootste gameversnellingsprogramma van Europa

25-04-2023 (13:55) - Tech

WePlay Ventures heeft het grootste gameversnellingsprogramma van Europa gelanceerd. De gamestudio’s worden tijdens het programma van drie maanden getraind op diverse aspecten van gameontwikkeling. Nadat de studio’s het programma hebben voltooid, kan er in ze geïnvesteerd worden.

WePlay Ventures, dat onlangs ook actief is geworden in Europa en Centraal-Azië, heeft samen met belangrijke spelers in de gamewereld het grootste gameversnellingsprogramma van Europa gelanceerd. Beginnende gameontwikkelaars die games maken voor mobiel, pc, console en Web3-platforms in Europa, Centraal-Azië en Turkije kunnen zich voor het programma aanmelden.

Games testen

Tijdens het programma van drie maanden ontvangen de studio’s training op het gebied van financiën, bedrijfsontwikkeling en -strategie. Op technisch gebied is er aandacht voor ontwikkeling, game art en game design. Ze kunnen professionals uit de sector ontmoeten en leren van hun ervaringen. De gamestudio’s die het programma afronden krijgen de mogelijkheid om hun games te testen bij aansprekende speluitgevers en ontvangen investeringen van WePlay Ventures.

Werkplekken in 13 landen

Met dit gamerversnellingsprogramma willen we de deelnemers in de regio stimuleren kennis uit te wisselen en samen te werken. Het programma zal zich voornamelijk online afspelen, maar in 13 landen zullen er ook fysieke werkplekken beschikbaar zijn. Welke landen dat zijn en meer informatie het programma zelf wordt binnenkort bekendgemaakt. Bora Koçyigit, managing partner van WePlay Ventures, vertelt dat hij en zijn collega's lang aan dit programma hebben gewerkt en ze er enthousiast over zijn. “Samen met marktleiders in de Europese gamewereld hebben we naar ons idee een gameversnellingsprogramma ontwikkeld dat in de toekomst zal uitgroeien tot het grootste programma van Europa.”, voegt hij toe.