ADE gaat voor tiende keer groen met reeks duurzame talks

ADE gaat voor tiende keer groen met reeks duurzame talks

04-09-2024 (12:30) - Amsterdam Dance Event

Naast het overvolle programma van ADE dit jaar, organiseert het dancefestival voor de tiende keer ADE Green: een conferentie volledig in het teken van duurzaamheid, innovatie en sociale verandering in de muziekindustrie.

Op vrijdag 18 oktober in het Felix Meritis zullen verschillende sprekers het hebben over thema's als watermanagement, klimaatrechtvaardigheid, CSRD-wetgeving, creatieve natuurbescherming, transformerende evenementen, het overwinnen van barrières voor diversiteit en duurzaamheidsstandaarden.

Zo zal Green Deal Festivals, een samenwerking van vijftig vooraanstaande Europese festivals, een panel leiden over duurzaam watergebruik op muziekevenementen. Ook wordt de Dutch Sustainability Ladder Events (DLE) gepresenteerd, een gezamenlijke standaard voor duurzame en inclusieve evenementen. 

Andere talks focussen zich op ethisch leiderschap, kwetsbare jongeren op festivals en rave als vorm van verzet. Mocht je alvast een voorproefje willen krijgen, volg ADE Green dan op Instagram

Wil je nou niet het volledige ADE programma bezoeken, maar alleen aanwezig zijn bij ADE Green? Dat kan! Tickets voor ADE Green (en volledige line-up) zijn te vinden via deze link.