Aanmelding gemeenten voor Nationale Citymarketing Trofee

08-03-2012 (08:42) - Awards

Deze week ontvangen alle burgemeesters van de 415 gemeenten in Nederland een mailing, waarin ze worden uitgenodigd om hun gemeente te nomineren voor de Nationale Citymarketing Trofee 2012 (NCT 2012). Deze trofee wordt uitgereikt aan “de beste citymarketing gemeente van Nederland” in het afgelopen jaar. De NCT wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing op 4 juni in Eindhoven.
 
De NCT wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Er zijn twee categorieën: gemeenten met 100.000 of meer inwoners en gemeenten tot 100.000 inwoners. Uit alle aanmeldingen, wordt op basis van de ontvangen motiveringen en voordrachten van andere gemeenten, de lijst van drie genomineerden per categorie vastgesteld. De organisatie is in handen van de Stichting Nationale Citymarketing Trofee.
 
De nominaties voor de NCT worden onder meer vastgesteld aan de hand van een aantal aspecten. Er wordt met name gekeken naar de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden voor de citymarketing, het bestaan van beleid en beleidsstukken op dit punt, onderzoek naar effecten en resultaten en de organisatie van citymarketing. Ook wordt gekeken of citymarketing integraal is opgenomen in het totale gemeentelijk beleid.