Acht kanshebbers Femme Tech Bedrijven Awards 2015

14-10-2015 (11:59) - Awards

 11.58 uur - De genomineerde bedrijven voor de Femme Tech Bedrijven Awards 2015 zijn bekend. In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen.

De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

In de categorie ‘kleine bedrijven (tot 50 medewerkers)’ zijn General Ledger (Elst), GFM Master in Parts (Bergeijk) en IMd Raadgevende Ingenieurs B.V. (Rotterdam) genomineerd.
In de categorie ‘middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers)’ zijn tbp electronics (Dirksland), Van Wijhe Verf (Zwolle) en Van Hoften Installatietechniek BV (Hardinxveld-Giessendam) de kanshebbers.
In de categorie ‘grote bedrijven’ (meer dan 250 medewerkers) maken er twee kans op een prijs: Fokker Elmo (Hoogerheide) en ROCKWOOL BV (Roermond).
 
De jury zal naast de inventiviteit van bedrijven vooral beoordelen in hoeverre bedrijven bewust kiezen voor meer vrouwen en daar hun best voor doen. Juryvoorzitter Jorritsma: “Dat er vrouwen in dienst zijn en er aandacht is voor diversiteit mag geen toevalligheid zijn. De bedrijfsleiding moet er over hebben nagedacht en gerichte acties hebben ondernomen.’

De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het  Femme Tech Award-diner op 19 november aanstaande. Tijdens dit diner komen 100 ondernemers en HR-professionals uit de techniek samen met sociale partners en stakeholders uit onderwijs en politiek bij elkaar om onder leiding van 10 toonaangevende tafelvoorzitters te bespreken wat nodig is om het aantal vrouwen in de techniek verder te vergroten.
 
www.techniektalent.nu/femmetechaward