Cartoon Network eert drie jonge finalisten van Global Good Awards 2023

13-10-2023 (10:00) - Awards

Olivia Mandle Navarro (Spanje, 16), Jodie Bailey-Ho (Verenigd Koninkrijk, 19) en Raheen Fatima (Pakistan, 15, foto boven), finalisten en winnaar van de 'Canon Young Champion of the Year'-prijs van de Global Good Awards 2023, hun prestaties zullen te zien zijn op Cartoon Network-platformen.

Cartoon Network Climate Champions zal de finalisten van de Global Good Awards 2023, Olivia Mandle Navarro (Spanje, 16), Jodie Bailey-Ho (Verenigd Koninkrijk, 19) en winnaar Raheen Fatima (Pakistan, 15), erkennen voor hun uitmuntende bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Als onderdeel van de Cartoon Network Climate Champions-campagne werden deze drie jongeren geïnterviewd over hun reis als activisten. Ze spraken over het nemen van die eerste stappen en lieten zien hoe elk kind over de hele wereld een Climate Champion kan worden en meer kan bereiken dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. De interviews waren donderdag te zien tijdens de Global Good Awards Purpose Summit in Londen en zullen later dit jaar beschikbaar zijn op de Cartoon Network Climate Champions microsite.

Cartoon Network zal zijn bereik en platforms gebruiken om de geselecteerde finalisten en winnaar van de 'Canon Young Champion of the Year'-prijs van de Global Good Awards 2023 onder de aandacht te brengen. Het doel is een publiek van jonge Climate Champions van 6-11 jaar te inspireren en te laten zien hoe zelfs de kleinste veranderingen een groot verschil kunnen maken. Jodie, Olivia en Raheen werden genomineerd voor hun campagnes voor goede doelen met betrekking tot milieukwesties, waarbij Raheen de categorie onder 16 jaar won.

De finalisten

Olivia Mandle Navarro, een 16-jarige finalist voor de Global Good Awards 2023 'Canon Young Champion of the Year', is een dierenrechtenactiviste en milieuactiviste, evenals een leidende jonge stem over milieukwesties in Spanje. Haar campagne, #noespaisparadelfines, met meer dan 155.000 handtekeningen op Change.org, vraagt de Spaanse regering om een schema voor de sluiting van alle dolfinaria in Spanje en het einde van walvisachtigen in gevangenschap. Op 12-jarige leeftijd creëerde Olivia de "Jelly Cleaner" om microplastics uit de oceanen te verwijderen.

Jodie Bailey-Ho, een 19-jarige finalist voor de Global Good Awards 2023 'Canon Young Champion of the Year', heeft een wereldwijde, door studenten geleide campagne 'Teach the Teacher' opgezet om effectief, informatief en goed geïntegreerd klimaatonderwijs op scholen in te voeren. Het biedt training, middelen en ondersteuning voor jongeren, waardoor ze klimaatonderwijs kunnen geven aan hun eigen leraren. Meer dan 90 studenten in 28 landen wereldwijd hebben deelgenomen, waaronder een sessie in samenwerking met het Britse Ministerie van Onderwijs op COP26.

Winnaar van de Global Good Awards 2023 'Canon Young Champion of the Year' in de categorie onder de 16 jaar, is een 15-jarige pionier, een inspirerende activiste en podcaster die meer dan 5000 jonge mensen heeft opgeleid via haar theaterstukken en meer dan 500 online en persoonlijke sessies heeft gehouden over onderwerpen als klimaatverandering. Raheen Fatima (foto boven) heeft actie geïnspireerd en 23.000 volgers wereldwijd gemotiveerd om samen met haar een positieve impact te creëren. Raheen zet zich al lang in voor het verbeteren van het milieu om haar heen. Op 13-jarige leeftijd werd ze geïnterviewd door Cartoon Network Climate Champions en CNN over haar gedachten over klimaatverandering en hoe ze haar biologische moestuin gebruikt om het probleem in haar gemeenschap aan te pakken.