Fairphone ontvangt Koning Willem I Prijs voor duurzaam ondernemen

Fairphone ontvangt Koning Willem I Prijs voor duurzaam ondernemen

17-05-2024 (12:56) - Awards

Fairphone, de Nederlandse fabrikant van ethische smartphones, pakt de Koning Willem I Prijs in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. De awards worden ook wel de 'Oscars van het Nederlandse bedrijven' genoemd. Erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima en Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), reikten gisteravond drie prijzen uit in de categorieën Grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap.

De jury is diep onder de indruk van het doorzettingsvermogen van deze game-changer die tegen alle verwachtingen een disruptief product succesvol op de markt heeft gebracht: “Fairphone is de enige Nederlandse telefoonfabrikant en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzame consumentenelektronica. Het is een rolmodel voor de hele industrie in haar zoektocht naar eerlijkere elektronica. Fairphone maakt zijn motto ‘Change is in your hands’ meer dan waar.”

Reinier Hendriks, CEO van Fairphone, zegt: "Het is een grote eer dat Fairphone de Koning Willem I Prijs heeft mogen ontvangen. Wij voegen ons hiermee in een rij van indrukwekkende en baanbrekende Nederlandse bedrijven. Dit is een grote erkenning voor alle Fairphoners en aanmoediging om door te gaan met waar we mee bezig zijn – in de complexe waardeketen van de wereldwijde elektronica industrie laten zien dat het anders en beter kan."