Genomineerden Friends of Search Awards 2024 bekend

Genomineerden Friends of Search Awards 2024 bekend

29-02-2024 (11:38) - Awards

De jury van de Friends of Search Awards 2024 is eruit. In de categorie Beste SEA (Search Engine Optimization) strijden Shampoo Bars en Brandblussershop om de overwinning. AON, HEMA en Kader Group zijn genomineerd in de categorie Beste SEO. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Friends of Search 2024 op 21 maart in de Kromhouthal in Amsterdam.

Barry Adams (voorzitter van de SEO-jury): "Wederom hadden we een fantastische reeks ingediende cases en was het moeilijk om een top drie te kiezen. De inzendingen lieten een verscheidenheid aan geweldige tactieken en innovatieve benaderingen zien, waaronder slim gebruik van generatieve AI, inspelen op opkomende doorzoekbare platforms als nieuwe ruimtes voor SEO om zich in te ontwikkelen, en zeer effectieve in-house campagnes met een sterk rendement uit kleine investeringen. Het Nederlandse SEO-landschap bewijst opnieuw voorop te lopen in de branche."

Jury van internationale experts

Bij het beoordelen van de inzendingen heeft de jury gekeken naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid, privacyvriendelijkheid en verantwoord gebruik van gegevens. Naast Barry Adams (Polemic Digital) en Frederick Vallaeys (Optmyzr) bestaat de jury uit een internationaal team van onafhankelijke search-experts: Martin Röttgerding (SEA Safeguard), Anu Adegbola (PPC Live UK), Michiel Nienhuis (Google), Eline Barten (Wehkamp), Heather Physioc (VML), Arnout Hellemans (Online Markethink), Linda Hogenes (Coolblue).

Over de Friends of Search Awards

De Friends of Search Awards zijn een initiatief van brancheverenigingen DDMA en VIA Nederland. De winnaars zullen hun case presenteren op het podium tijdens het Friends of Search-congres op 21 maart in de Kromhouthal in Amsterdam, naast een programma met sprekers zoals Aleyda Solis, Martin Röttgerding (SEA Safeguard)en Kevin Indig. Tickets zijn beschikbaar via friendsofsearch.com/nl