Het beste van het Europese internet

13-11-2015 (12:05) - Awards

De vijfde editie van de Lovie Awards voor online excellence in Europa – zusje van de wereldwijde Webbys Awards – zijn donderdagavond uitgereikt in het British Film Institute. De show werd gepresenteerd door cabaretier Mark Dolan.

Nederland deed het erg goed dit jaar, zo werd vorige maand al duidelijk

Enkele winnaars van Lovie Awards: Lily Cole, Louis Pouzin, The European Space Agency, Tom Fletcher, David Sandberg (Kung Fury), The Guardian, Eurosport, VICE, Laundrapp, en Mario Testino met de Top Internet Honour.

hoogtepunten 
De Lovie Emerging Entrepreneur Award ging naar Impossible.com's Lily Cole. De Emerging Entrepreneur Award is voor een persoon of bedrijf die gebruik heeft gemaakt van het internet voor de groei van een nieuw bedrijf.

De European Space Agency won de Lovie Be Greater with Data Award als erkenning voor de historische Rosetta missie: een baan en de landing Philae op de komeet 67P / Churyumov-Gerasimenko.

'grootste technische invloeden' 
Louis Pouzin werd geëerd met de Lovie Lifetime Achievement Award als erkenning van zijn enorme technologische bijdrage aan het Cyclades computernetwerk. CYCLADES heeft grote invloed op de toekomstige ontwikkeling van TCP / IP-protocol, essentieel is voor de architectuur van het internet. ‘CYCLADES is één van de grootste technische invloeden op het internet’.

social democratie
De Britse oud-ambassadeur in Libanon Tom Fletcher ontving met een Special Achievement Award als erkenning van zijn enorme succes in het gebruik van het sociale internet om een nauwere en meer open dialoog te creëren tussen burgers en de overheid, met name in Libanon.

Tijdens zijn tijd als ambassadeur, Fletcher was zeer actief, met het plaatsen van bijna 10.000 tweets met een duidelijke, verfrissend en onbeschaamd stem en met een afscheid blog post die viraal ging.

'Fletcher’s engagement zorgde voor digitale diplomatie en staat symbool voor zijn geloof in de kracht van het internet om de democratie en belangrijke maatschappelijke gesprekken te bevorderen.'  

winners.lovieawards.eu