Justin Verkijk wint Pop Media Prijs 2023

18-01-2024 (13:08) - Awards

Radio-dj, podcastmaker, TV presentator en digitale maker Justin Verkijk is de winnaar van de Pop Media Prijs 2023.

Dat is vandaag bekendgemaakt op muziekconferentie en showcasefestival ESNS, het platform voor opkomend Europees muziektalent. Aan de Pop Media Prijs is een geldbedrag verbonden van €3.000. De prijs wordt dit jaar voor de 30e keer uitgereikt en wordt mogelijk gemaakt door Sena Performers en Eurosonic Noorderslag.

Genomineerden

De Pop Media Prijs wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan een persoon, boek, documentaire of programma die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de popjournalistiek. De andere genomineerden waren multicam-regisseur Henk van Engen en radio-dj Ouassima Tajmout.

Juryrapport

In het juryrapport wordt Justin Verkijk onder andere geprezen om zijn veelzijdigheid, humor en muziekkennis: “Justin Verkijk beet zich in de dancewereld vast zoals eigenlijk niemand dat doet. Met een reeks aan sprankelende podcasts waardoor je DIRECT zelf ook de club in wil duiken, met zijn eigen radioshow en ja, zelfs op het social medium waar veel mediamakers zich nog geen raad mee weten: TikTok."

De jury bestaat dit jaar uit Veronica van Hoogdalem (winnaar Pop Media Prijs 2022), Timo Pisart (3voor12), Chanelva Rier (zendermanager FunX) en Tim van der Zalm (Labeltje Labeltje).

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker. In het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door ESNS en SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt.