MET AMS introduceert de eerste editie van de MET AMS Innovation Awards

07-09-2023 (11:15) - Awards

Op het Westergasterrein in Amsterdam is van 1 tot en met 3 november MET AMS, het driedaagse festival waar technologie, cultuur en creativiteit samenkomen. Hoogtepunt van deze tweede festivaleditie is de eerste editie van de MET AMS Innovation Awards.

Met deze onderscheidingen wil de organisatie in samenwerking met hoofdsponsor EPAM Systems, Inc. innovatieve en creatieve (opkomende) technologie aanmoedigen en bevorderen.

De MET AMS Innovation Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de bureaus, merken en creators die zich weten te onderscheiden door gebruik te maken van innovatieve en creatieve technologie bij hun campagnes, cases en producten.

Vier categorieën

De award categorieën benadrukken elk de belangrijkste onderwerpen van het festival zoals AI, AR, VR, Gaming en Web3. De organisatie heeft dit vertaald naar de volgende categorieën waarin per categorie één award uitgereikt zal worden:

1: Virtual Worlds
2: Artificial Intelligence (AI)
3: Gaming
4: Web3

Extra awards voor baanbrekende creators en innovatieve startups

Naast awards in deze vier categorieën zijn er nog twee extra awards te vergeven; de Creator of the Year award en Startup of the Year award. De Startup of the Year Award is voor de meest innovatieve startup die opkomende technologieën benut om zo een revolutie teweeg te brengen in hun branche en de toekomst van het internet vorm te geven. De Creator of the Year award is er voor het individu dat een project, product of campagne heeft gemaakt dat baanbrekend is op het gebied van Web3, AI, Digital Fashion en immersive tech.

Deze verdeling zorgt ervoor dat zowel grote, gevestigde bedrijven of merken als opkomende creatievelingen of start-ups de mogelijkheid hebben erkenning te krijgen voor hun werk.

Zonder beperking durven innoveren

De MET AMS Awards zijn bijzonder vanwege de waardering voor inclusiviteit en erkenning van talent. Ward de Kruijf van EPAM: “Onze visie is om iedereen te eren die durft na te denken over wat er allemaal mogelijk is en zonder beperkingen durft te innoveren. We willen ervaringen creëren die met anderen resoneren, hen inspireren en die vluchtige momenten omzetten in blijvende herinneringen.

Rik Woldring, co-founder van MET AMS: "De jury bestaat uit een mix van MET AMS sprekers, experts van EPAM en andere professionals uit de culturele en creatieve sector. Binnen elke award categorie zijn er drie nominaties. Zij worden uitgenodigd voor de awardshow, op de avond van de eerste festivaldag van MET AMS op 2 november. We kijken uit naar alle inzendingen!”

Aanmeldprocedure

De deadline voor inzending is 12 oktober, waarna per categorie drie genomineerden worden geselecteerd en uitgenodigd voor de awardshow. De genomineerden worden bekendgemaakt op 25 oktober, een week voor de start van MET AMS.

Via https://met-ams.com/blogs/the-met-ams-innovation-awards kunnen agencies, merken, start-ups en creators zich aanmelden voor early access.