Nederlandse Bind Academie wint internationale webaward

29-11-2011 (08:55) - Awards

De website van de Bind Academie mag zich FWA Mobile of the day noemen. De FWA (Favourite Website Award) is wereldwijd een award voor inspirerende ideeën en grensverleggende internet producties. De website van de Bind Academie prijkt sinds 27 november in deze internationale Hall of Fame in de categorie Mobile.
 
De website www.bindacademie.nl heeft deze Award gewonnen door het aansprekende concept, onderscheidende design en vernieuwende interactie. De website is beschikbaar in twee verschillende smaken: één voor desktop en een bijzondere versie voor iPad waarbij gebruik is gemaakt van de unieke mogelijkheden die de iPad biedt, zoals bijvoorbeeld touch navigatie.
 
Het idee voor de website kwam van Bind, de opdrachtgever. Samen met designer Gertjan de Jong van Wildeweg Ontwerp, zijn de eerste verkenningen gedaan. De complexiteit van een site die zowel op iPad als op pc hetzelfde moet werken bleek erg groot. Na een oproep op Twitter waarin gezocht werd naar een partner die deze uitdaging aandurfde was het team compleet met Triggerfish! digital creatives, een Zwols internetbureau. Triggerfish sleepte al eerder een aantal mooie awards in de wacht, maar een FWA Award is toch de kroon op het werk van zowel designers als programmeurs.
 

De Bind Academie is een school voor sociale media in Zwolle die is opgericht door Carlijn Postma, onder meer auteur van de bestseller ‘Zakelijk twitteren voor beginners’ en ‘ik.nl’. De Bind Academie biedt inspiratiesessies, praktische workshops en strategische trajecten op het gebied van sociale media en aanverwante onderwerpen. Zowel individueel als organisatiebreed.