Nieuwe modefotoprijs: Joke Veeze Award

30-01-2015 (07:30) - Awards

Nederland is een nieuwe modeprijs rijker. Vanaf dit jaar zal jaarlijks de Joke Veeze Award worden uitgereikt. De eerste wedstrijd staat in het teken van modefotografie met als thema ‘Wate’. Foto’s van de genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, van 14 mei tot en met 21 juni, op een speciale expositie te zien zijn.
 
De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De eerste award is gericht op zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. De opdracht mag met een fotostylist worden uitgevoerd.
 
Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 foto’s te maken. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart. De prijsuitreiking is op 30 mei.
 

De jury bestaat uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.