Sander de Klerk van The Good Roll is EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2024

Sander de Klerk van The Good Roll is EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2024

10-10-2024 (16:43) - Awards

Sander de Klerk, medeoprichter van het duurzame wc-papierbedrijf The Good Roll, mag zich vanaf vandaag de  winnaar noemen van de EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2024-award.

Met een missiegedreven aanpak en een onverzettelijke visie op sociaal ondernemerschap heeft Sander de jury weten te overtuigen. The Good Roll is meer dan een bedrijf – het is een beweging die duurzaamheid en sociale impact in het hart draagt, en dat is precies wat deze erkenning viert.

Een ondernemer met impact

The Good Roll maakt duurzaamheid toegankelijker door kleurrijke, 100% gerecyclede en bamboe toiletrollen te produceren die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook maatschappelijke impact hebben. De helft van de nettowinst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden, waarmee het bedrijf sinds 2017 al honderden toiletten heeft gebouwd en duizenden levens heeft verbeterd. Dit zijn niet slechts cijfers, maar concrete resultaten van een visie die verder gaat dan alleen winst maken.

Samen met zijn compagnon Melle Schellekens en hun team heeft Sander met ambitie en passie ook moeilijke tijden overwonnen, waaronder een dreigend faillissement. Dankzij hun doorzettingsvermogen en reflectieve houding maakten de compagnons een sterke comeback met een aangescherpt bedrijfsmodel en een sterk team. Dit succes is het resultaat van gezamenlijke inspanningen, en hun ambitie om wereldwijd marktleider te worden in duurzaam toiletpapier komt steeds dichterbij.

Klaar voor de toekomst

"Deze prijs is een kroon op het werk dat we de afgelopen jaren hebben verricht," zegt Sander."Ik ben ontzettend trots op mijn team en de impact die we samen hebben gerealiseerd. Dit laat zien dat je met passie, doorzettingsvermogen en een heldere visie niet alleen een winstgevend bedrijf kunt opbouwen, maar ook de wereld een stukje beter kunt maken. Dit is nog maar het begin, en ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst. Samen met ons team, onze klanten en partners gaan we nog veel meer bereiken."

Toilet paper empowerment

Net als eerder, wil Sander ook nu anderen inspireren om deel te nemen aan de missie van The Good Roll. “Toiletpapier lijkt zo’n klein en alledaags product, maar we bewijzen dat je met je dagelijkse keuzes een wereld van verschil kunt maken. Duurzaam ondernemen is niet alleen beter voor de planeet, maar het creëert ook echte sociale verandering. Ons werk stopt hier niet; we blijven bouwen aan een betere wereld, rol voor rol.”