Shortlist SAN Next Merkenbouwer 2023 bekend

Shortlist SAN Next Merkenbouwer 2023 bekend

22-04-2024 (11:00) - Awards

Na de eerste juryrondes heeft de jury SAN Next Merkenbouwer uit alle kandidaten de volgende vijf kandidaten op de Shortlist 2023 geplaatst, in alfabetische volgorde:

Celvin de Bie - Intertoys
Joost van der Werf – FrieslandCampina
Jules Ruig - Mr. Marvis
Julie van Bergen - Riedel
Kim van der Velden - Swapfiets

Op maandag 6 mei 2024 vindt bij EY Amsterdam de jurering van de vijf Shortlist kandidaten plaats. Na de presentaties van deze vijf genomineerden en een plenaire discussie, wordt er direct gestemd. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking SAN Accenten 2023 op 30 mei aanstaande bij Studio 21 in Hilversum.

SAN Next Merkenbouwer

Al meer dan 35 jaar worden de SAN Accenten gezien als de belangrijkste jaarprijzen voor adverteerders, reclame- en marketingbureaus. De SAN Accent voor jong marcom talent is de individuele jaarprijs voor de man of vrouw die volgens de jury (speciaal voor deze prijs samengesteld) de meest aansprekende bijdrage geleverd heeft aan het bouwen van een merk, de Next Merkenbouwer. De SAN doet dat in samenwerking met media partner Marketing Tribune.

Criteria SAN Next Merkenbouwer

Kandidaten zijn maximaal 32 jaar oud, hebben minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van marketing en/of marketingcommunicatie en zijn werkzaam bij een adverteerder in Nederland.

Jurysamenstelling

Onafhankelijke voorzitter: Sabine Bijleveld, Directeur de Correspondent
Marketing Tribune Sjaak Hoogkamer hoofdredacteur
Adverteerder van het Jaar 2022 Ingeborg Ligteringen, Kruidvat
Consistent Accent 2022 Johan van der Zanden, Albert Heijn
VIA Rookie of the year 2023 Volgt na bekendmaking
SAN bestuur Ine Stultjens, Deli Home
SAN Next Merkenbouwer 2022 Jordi Hillenga, Ziengs