Sign+ Award 2012 voor Exposize

08-10-2012 (08:29) - Awards

Exposize is met 'Shopping windows by Kiki van Eijk' uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2012. Tien genomineerde projecten dongen mee naar deze vakprijs. De Sign+ Award, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, werd vrijdag 5 oktober uitgereikt tijdens in De Orangerie in Den Bosch.
 
Het overall winnende project ‘Shopping windows by Kiki van Eijk’ werd door de vakjury geroemd als een sterk staaltje vakmanschap, dat alle belangrijke eigenschappen van een signproject in zich verenigt. Het Franse modehuis Hermès staat bekend om de opvallende styling van haar etalages. Aan designer Kiki van Eijk de eer om vijf etalages in te richten in de Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf. Exposize werd gevraagd te adviseren en mee te denken over de wijze waarop het getekend beeld kon worden vertaald naar fullcolour printwerk dat op grootformaat in de etalages kon worden ingezet. Exposize was niet de enige winnaar. Van de tien genomineerde projecten werden vijf projecten uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. Deze categoriewinnaars dongen mee naar de overall prijs van de Sign+ Award. 
 
Naast Exposize, overall winnaar en winnaar in de categorie Tentoonstellingsbouw, zijn de andere vier categoriewinnaars:
 
Categorie Indoor Signage: 
'Aankleding Zorgcentrum Hanzeborg’, ingezonden door MeMo reclame, print en sign 
Categorie Outdoor Signage:
'Zuilen van Nike Sportswear', ingezonden door Centercom 
Categorie Voertuigreclame:
'KLM Tile & Inspire’, ingezonden door PPP Nederland 
Categorie Architectural Signage:
'Albelli Trapdecoratie’, ingezonden door Blomsma Print & Sign 
 
De vakjury stond onder voorzitterschap van Hwie-Yang Kwee (directeur Fleet Modification Group bij Pon Commercial Vehicles). De jury bestond uit Walter Lommaert (directeur Total Concept en winnaar Sign Award 2010), Roel Stavorinus (Roel communicatie en designmanagement), Marieke Bossina (eigenaar-directeur SignMedia), Babs Estourgie en Rutger Sterk (instructeurs Sign & Printmedia Grafisch Lyceum Rotterdam).
 
De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs voor de totale signbranche en wordt georganiseerd door het vakblad SignÅ Magazine, een uitgave van Eisma Businessmedia.