‘Sound of Freedom’ en Oscar Winnaars bij de Septimius Awards 2023

12-09-2023 (11:45) - Awards

De Septimius Awards is blij zijn genomineerden voor 2023 aan te kondigen, en markeert daarmee weer een jaar van het vieren van diversiteit in de entertainmentindustrie.

Deze internationale prijsuitreiking zal worden gepresenteerd door Fenna Ramos in Amsterdam op 25 & 26 september 2023 en zal een groot aantal bekende internationale en Nederlandse gasten ontvangen. Het evenement zal paneldiscussies en een prijsuitreiking omvatten, vereerd door speciale gasten, waaronder Emmy, BAFTA, Oscarwinnaars en het genomineerde Sound of Freedom vertegenwoordigd door regisseur Alejandro Gomez Monteverde. De Septimius Awards is toegewijd aan het erkennen en vieren van talent uit alle hoeken van de wereld, en ook dit jaar is geen uitzondering. 

Grote namen en veteranen

Opvallende genomineerden zijn onder meer Alejandro Monteverde de regisseur van Sound of Freedom (26 oktober a.s. Nederlandse première), Jessica Hobbs, de regisseur van The Crown, en Edward Berger, regisseur van All Quiet on the Western Front en voor Beste Series Mocro Maffia. Het evenement eert ook veteranen uit de industrie met de Lifetime Achievement Award, waarbij dit jaar onder meer vier Oscar-winnaars aanwezig zijn: Anne Dudley, David Parfitt, Stephen Warbeck en drievoudig Oscar-winnaar Jenny Beavan. Bovendien ontvangt de Nederlandse legende Felix de Rooy ook een Lifetime Achievement. (alle genoemde namen zullen aanwezig zijn) De volledige lijst van genomineerden is te vinden op de website van de Septimius Awards.

Tweedaagse ceremonie

De Septimius Awards zijn op 25 en 26 september in het ITA in Amsterdam, dit is de voormalige Stadsschouwburg. Op 25 september zijn er paneldiscussies en op 26 september de prijsuitreiking. Prominente gasten uit Nederland en het buitenland zijn aanwezig. Touria Meliani houdt de openingstoespraak en er zijn vijf Oscarwinnaars verwacht. Ook de makers van Sound of Freedom, The Crown en de vier keer Oscarwinnende All Quiet on the Western Front zijn aanwezig. De Septimius Awards is meer dan alleen een prijsuitreiking; het is een platform voor discussie en viering van de wereldwijde entertainmentindustrie. Het evenement begint met paneldiscussies op 25 september. Hierin zitten industrie-experts en professionals die relevante onderwerpen en problemen bespreken waar de entertainmentwereld vandaag de dag mee wordt geconfronteerd.

Viering van divers talent

De ceremonie zal speciale gasten bevatten, waaronder Emmy, BAFTA en Oscarwinnaars. Het evenement heeft tot doel de prestaties van individuen en producties te vieren die een aanzienlijke impact hebben gehad op de entertainmentindustrie, terwijl het ook diversiteit en inclusiviteit bevordert.
Jan-Willem Breure, oprichter van de Septimius Awards: "De Septimius Awards is niet alleen een prijsuitreiking, maar een viering van het diverse talent dat bestaat in de wereldwijde entertainmentindustrie. We zijn vereerd met zo'n prestigieuze line-up van genomineerden en gasten voor het evenement van dit jaar, en we kijken ernaar uit om hun prestaties te vieren."