Twee Twentse bureaus in de running voor een Excellence Awards van Google

Twee Twentse bureaus in de running voor een Excellence Awards van Google

10-10-2024 (12:43) - Awards

52 bureaus (uit de EMEA, Europa, Midden Oosten en Afrika) zijn door Google als finalist bij de Excellence Awards aangewezen. Met vier Nederlandse bureaus als finalist is dat een gigantische prestatie en twee daarvan zijn de Twentse bureaus Adwise (Almelo) en Dtch. Digitals (Borne).

“Dat er twee finalisten uit Twente komen zegt wel wat over de kwaliteit die we hier leveren. Er zijn genoeg gerenommeerde agencies niet genomineerd”, zegt Thijs Wolbers (Director Quality & Innovation). Adwise is finalist in de categorie 'Online Sales', waar het draait om het verhogen van verkoopcijfers bij klanten door doelgroepen effectief te bereiken. Dtch. Digitals doet mee in de categorie ‘International Growth’, waar je Google producten effectief en succesvol inzet voor internationale groei voor klanten. Binnen hun categorie zijn het de enige Nederlandse bureaus met een nominatie.

Google brengt als partner heel veel kennis aan de teams. “Je moet het platform gebruiken, daar kom je niet onderuit, maar het is een echt partnerschap. Google speelt daar een heel belangrijke rol in, die kennis deelt, opleidt, maar ook de kennis van de agencies zelf bij elkaar brengt”, aldus Luuk Rouwhorst (Marketing & Sales Director Dtch. Digitals).

Nominatie met een extra Twents tintje

Beide bureaus hebben bewust gekeken naar de mogelijkheid van het aanleveren van een Twentse klant. Geen vereiste om mee te doen, maar het maakt de nominatie wel extra speciaal. Adwise doet mee met klant Elektramat. Inmiddels al ruim 10 jaar een waardevolle klant waar Adwise ‘de groei vanaf de zolderkamer’ heeft meegemaakt. “Niet helemaal vanaf de zolderkamer, maar in die tien jaar is er wel ontzettend veel veranderd en is het bedrijf ontzettend gegroeid. Dat hebben wij wel van dichtbij meegemaakt (en aan meegeholpen)”, aldus Thijs.. “Als je ziet waar dat bedrijf nu staat, dat maak je dat als agency en partner echt ontzettend trots.” Dtch. Digitals zit op het randje: “Of eigenlijk er net over haha”, aldus Bram Lucas, “Multiwagon zit in Holten, Salland, maar maakt daarmee onderdeel uit van Rijssen-Holten en de regio Twente.”

Dtch. Digitals heeft de laatste jaren vooral de focus gelegd op internationale groei. Native Duitse collega’s zijn hierbij onmisbaar en zij zijn inmiddels een vaste basis binnen het team met een kantoor in Gronau. “Deze nominatie geeft aan dat wat wij en wat Adwise als focus heeft gewoon ontzettend goed werkt”, aldus Bram. 

Vlnr. Luuk Rouwhorst & Bram Lucas (Dtch. Digitals) en Thijs Wolbers (Adwise)