Voor het allerlekkerste bockbier van Nederland moet je in Heemstede zijn

18-10-2023 (11:43) - Awards

Brouwerij De Gekroonde Merlet uit Heemstede is overall winnaar verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland. Op 14 oktober is de Belvedère Bock van de Heemsteedse Brouwerij De Gekroonde Merlet, uitgeroepen tot het lekkerste bockbier van Nederland 2023 in de categorie zwaar en over all.

Op 14 oktober is de Belvedère Bock van de Heemsteedse Brouwerij De Gekroonde Merlet, uitgeroepen tot het lekkerste bockbier van Nederland 2023 in de categorie zwaar en over all.

De uitslag van de verkiezing is een welkome erkenning voor de kleine brouwerij uit Heemstede. Initiatiefnemer en bierbrouwer Tom Westerveld was samen met zijn zakenpartner Arie Laarman aanwezig bij de uitslag. Hun brouwerij heeft vele grote namen achter zich gelaten. Tom Westerveld: 'De echte passie voor het ambachtelijke bierbrouwen heeft tenslotte overwonnen!"

Kroon op het werk

Tom: "Onze 6 mouten bockbier kon vorig jaar al op veel positieve reacties rekenen maar dit is toch wel de kroon op ons werk. We waren uiteraard blij verrast met de uitslag die tot het eind aan toe zeer spannend was. Uiteindelijk konden wij weglopen met de 1e plaats in de categorie zwaar bockbier en kreeg ons bockbier van de 160 proevers de meeste punten toebedeeld van de 52 deelnemende bockbieren."

Uitbreiding assortiment & crowdfunding campagne

Het plan is om in het komende jaar nog 2 nieuwe bieren uit te brengen waarmee het assortiment tot 4 speciaal bieren zal uitgroeien. Als ondersteuning bij deze plannen is de brouwerij een Crowdfunding campagne gestart via GoFundMe.