Wie wint de Prix de Rome Architectuur?

26-09-2014 (08:02) - Awards

Op 15 oktober zal minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Prix de Rome Architectuur 2014 uitreiken in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam. 
 
De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 40.000 euro en een werkperiode van drie maanden bij de American Academy in Rome.
 
De genomineerden die in aanmerking komen voor de Prix de Rome Architectuur 2014 zijn: architecten Max Cohen de Lara en David Mulder (XML), landschapsarchitect Steven Delva, architect Florian Idenburg, architect Marieke Kums, architect Kees Lokman, architect Donna van Milligen Bielke, stedenbouwkundige Jasper Nijveldt en architect Tim Prins. 
 

Zij bogen zich de afgelopen maanden over een fictieve opdracht, toegespitst op het gebied waar de Hoogstraat en de Binnenrotte in Rotterdam elkaar kruisen. Op basis van de resultaten besluit de jury wie de winnaar wordt. De jury voor de Prix de Rome Architectuur 2014 bestaat uit Ellen van Loon, Adriaan Geuze, Cathelijne Nuijsink, Saskia van Stein, William Lim en voorzitter Birgit Donker.