Winnaar NPO Luister Podcast Pitch bekend

17-03-2024 (16:21) - Awards

Tijdens de vierde editie van het NPO Luister Podcast Festival is de winnaar van de Podcast Pitch bekendgemaakt. Janneke Verbaarschot heeft de publiekspitch gewonnen met haar idee voor een podcast over de wereld van bingo. Als winnaar mag zij de podcast samen met BNNVARA ontwikkelen tot volwaardige podcast op NPO Luister.

Kevin Goes, manager NPO Luister: “Het mooie van een goed podcastplan is dat je meteen voor je ziet in welke setting het verhaal zich afspeelt. Janneke’s pitch over de bingowereld kreeg de hele jury op het puntje van hun stoel. Deze podcast moet gemaakt worden, daar waren we het snel over eens. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat en ben trots dat haar plan de eerste winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch is.”

Bingowereld

Het winnende podcastidee komt van Janneke Verbaarschot uit Rosmalen. Meer dan de helft van de ouderen boven de 75 jaar voelt zich eenzaam. Een van de manieren om die eenzaamheid tegen te gaan is het aanbieden van activiteiten, zoals een bingo. De podcast van Janneke gaat dieper in op thema’s als eenzaamheid, maar duikt ook in de wereld van bingo in Nederland.

Het idee zal door professionele makers van BNNVARA worden uitgewerkt tot een echte podcast. De winnares wordt nauw bij dit proces betrokken. De podcast wordt volgend jaar gepresenteerd op het NPO Luister Podcast Festival en is vanaf dan te horen op NPO Luister. Daarnaast ontvangt zij een geldprijs van 2.500 euro. De jury bestond uit podcastexperts van AVROTROS, BNNVARA, Omroep MAX, PowNed, Omroep ZWART en de NPO. 

Foto: Roy Schepers/NPO Luister