Line up MET AMS en genomineerde MET AMS Awards bekend

Line up MET AMS en genomineerde MET AMS Awards bekend

31-10-2023 (10:34) - Bucket list

Eind deze week vindt MET AMS plaats, het tech- en cultuurfestival dat dit jaar in het teken staat van opkomende technologie, cultuur en creativiteit, op het Westergasterrein in Amsterdam.

Met de laatste toevoegingen van sprekers, partners en de bekendmaking van de genomineerden voor de MET AMS Awards, is het programma compleet.

Sprekers line-up

MET AMS heeft het programma van talks, interactieve demo's en tentoonstellingen helemaal rond. Het is een gevarieerde line-up waarin digitale kunst, mode, fotografie, gaming en muziek in combinatie met nieuwe technologieën centraal staan. Onder de sprekers bevinden zich nationaal en internationaal bekende namen zoals de Amerikaanse urban fashion brand oprichter Jeff Staples, visual artist Jenn Stark, 3D Digital Fashion Artist Stephy Fung, die de grenzen van digitale mode verkent, Tim van der Wiel, medeoprichter van social-first marketingbureau GoSpooky, de Amsterdamse AI-kunstenaar Bas Uterwijk en Thomas Wolf, een grootheid binnen de AI-community en CEO van Hugging Face.

Kia partner MET AMS

Naast organisaties als EPAM, Jägermeister, Decentraland, KPN en Snap heeft Kia zich aan MET AMS verbonden. MET AMS trekt een diverse groep bezoekers bestaande uit creatieve frontrunners, tech-minded artiesten en marketeers van toonaangevende merken. Deze bezoekers vormen precies die innovatieve voorhoede waar Kia zich mee identificeert. Peter Meere, een van de organisatoren van MET AMS: “Zowel MET AMS als Kia delen een gezamenlijke visie voor de toekomst, waarin design, innovatie en creativiteit samenkomen om de wereld te vormen en te veranderen.”

MET AMS Awards

De MET AMS Awards vormen een bijzonder aspect van het festival, met een focus op het vieren van innovatie in opkomende technologie en creativiteit. Op 2 november worden de Excellence Awards uitgereikt in de vier categorieën: virtuele werelden, kunstmatige intelligentie, gaming en digital craft. Onder de genomineerden bevinden zich namen zoals Into the NXT/RTL, The Fabricant/Weekday, Albert Heijn en Boldly-XR/de Efteling. Bovendien zullen ook Innovation Awards worden toegekend aan de 'Start-up of the Year' en de 'Creator of the Year'. De volledige lijst met genomineerden is te vinden op met-ams-awards.com.