She Writes: writing camp voor vrouwen tijdens ADE

06-10-2023 (12:02) - Bucket list

Sizzer, een independent music agency in Amsterdam, en Music Matters, Rotterdamse stichting voor talentontwikkeling en muziekeducatie in Rotterdam, presenteren met trots ‘She Writes’; een initiatief gericht op diversiteit en empowerment binnen de muziek- en reclame-industrie.

Gecreëerd door vrouwen, voor vrouwen, is 'She Writes' een tweedaags writing camp dat plaatsvindt in Amsterdam op 16 en 17 oktober 2023, waarbij 16 opkomende en gevestigde muziekmakers worden uitgenodigd om te werken aan twee echte opdrachten van klanten uit de reclame-industrie.

Writing camp & ADE Lab panel

Het programma wordt geleid door ervaren professionals uit de muziekindustrie, waaronder een songwriter, producer, A&R-manager van een groot platenlabel en een muziek supervisor. De schrijfsessies worden verzorgd in professionele studio's door SAE Amsterdam. Als afsluiting van het kamp zal er op donderdag 19 oktober een officieel ADE Lab-panel plaatsvinden met als titel "Hoe schrijf je een winnende track voor een commercial." Tijdens dit panel zullen de twee klanten uit de reclame-industrie realtime feedback geven op de gecreëerde tracks en dieper ingaan op het proces van het maken van muziek voor commercials.

Het initiatief

Mai Jammeh, Production Operations Manager bij Sizzer en de kracht achter ‘She Writes’: “Dit project is ontstaan vanuit het besef dat in de industrie een duidelijke ongelijkheid is tussen mannen en vrouwen. Met het writing camp willen we een ruimte creëren waarin vrouwelijke creatives kunnen excelleren, van schrijven tot produceren tot engineering. Sizzer kijkt ernaar uit om ons netwerk van vrouwelijke componisten uit te breiden en hen toegang tebieden tot meer mogelijkheden binnen de reclame- en muziekindustrie."

Music Matters is enthousiast over deze samenwerking en ziet hetals een belangrijke stap om de muziekindustrie toegankelijker te maken en dit soort uitdagingen in de samenleving aan te pakken.

Met 'She Writes' zetten Sizzer en Music Matters zich actief in om meer kansen te creëren voor vrouwelijke componisten in zowel de muziek- als reclamewereld, terwijl ze streven naar een inclusievere media industrie.