CEO Peggy Wijtzes verlaat FHV BBDO na nog geen half jaar

16-10-2015 (15:05) - Bureaus

In november nemen FHV BBDO en Jump! “het nummer 1 retail bureau van Nederland” gezamenlijk hun intrek in het Omnicom-verzamelgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam. FHV's managing director Peggy Wijtzes vertrekt.
 

Managing director Peggy Wijtzes, die de dagelijkse leiding van FHV BBDO pas afgelopen zomer overnam van Barbera Wolfensberger, gaat verrassend genoeg niet in de nieuwe opzet mee. Met de verhuizing lijken nu definitief de banden doorgesneden te worden naar het FHV verleden en blijft er meer een BBDO bureau over.


Beide bureaus houden volgens eigen zeggen een eigen identiteit, management en klanten. Het management van FHV BBDO (waar na het verlies van gezichtsbepalende klanten als Jumbo en Hi nu nog circa 25 mensen werken) bestaat uit Elwira Stuur, Head of Account en csd, en Arnd Jan Gulmans, Head of Strategy. Het management van Jump! bestaat uit Thijs Hagenberg en Mark de Jonge, die van Praxis komt.
Jump! werd in 2008 opgericht door Ernst-Jan Smids en Thijs Hagenberg, die eerder Het Reklameteam leidden, dat destijds onderdeel was van FHV BBDO. Ernst-Jan Smids wordt in de nieuwe samenstelling CEO van beide bureaus.
 


Media

Marketing

Economisch