Consideration List SAN New Kids on the Block bekend!

29-01-2019 (09:00) - Bureaus

SAN | Stichting Adverteerdersjury Nederland, B&BA en FONK hebben de Considerationlist in aanloop naar de uitreiking van het SAN New Kids on the Block Accent 2018 samengesteld. Dit zijn de 24 genomineerde bureaus in alfabetische volgorde:

 
5PM
BEAKER
•       Captains
FNDMNTL
Maak
NEEW
Qindle
TDE
Wavyr
 

Criteria Considerationlist

De bureaus op de Considerationlist SAN NKOTB 2018 voldoen alle aan de gestelde criteria:
* maximaal 3 jaar oud;
* ‘here to stay ‘in de zin van innovatief/vernieuwend, werk dat ertoe doet, klanten die ertoe doen.
 

Enquetes & veel publiciteit

In 3 enquetes die vanaf vandaag 12.00 uur op fonkonline van start gaan en waarop de bureaus in willekeurige volgorde zijn opgenomen, hebben de lezers van FONK de komende weken de gelegenheid op hun favoriete bureaus te stemmen. De enquetes blijven elk een week live. De bureaus met de meeste stemmen uit elke reeks presenteren zich wekelijks op fonkonline in een Whatsapp interview. De 15 best scorende bureaus (eventueel aangevuld met 2 ‘wildcards’ van SAN, B&BA en FONK) presenteren zich in een overzichtsverhaal in maart in FONK Magazine. Deze 15 bureaus vormen samen de Longlist waarover de jury New Kids on the Block zich gaat buigen.
 

Van Longlist naar Shortlist

De 15 bureaus van de Longlist worden door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van FONK en aan de hand van hun websites.  De Hoofdjury komt op 26 maart aanstaande bijeen om alle 15 bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld. 
 

Presentaties

Op 7 mei  geven de 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury.  Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. Bij staken der stemmen geeft de mening van de Hoofdjury de uiteindelijke doorslag. De 3 finalisten worden op 7 mei ter plekke bekend gemaakt.
 

De winnaar

De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2018 verkiezing wordt dus op 
7 mei aaanstaande gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 23 mei 2019 tijdens de feestelijke uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum en de winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2018.
 
 
 
 
 
 
 
 

Media

Marketing

Economisch