Dentsu Creative lanceert Protofest

Dentsu Creative lanceert Protofest

24-09-2024 (16:51) - Bureaus

AI, iedereen praat of leest erover, maar slechts 1% van de wereldbevolking maakt er dagelijks gebruik van. Daarom introduceert Dentsu Creative Amsterdam nu Protofest. Een eendaags tailor-made event vol praktische workshops, masterclasses en interactieve demo's waarin je met je eigen team zelf aan de AI knoppen gaat zitten, begeleid door het Amsterdamse bureau.

Het Experience-team van Dentsu Creative Amsterdam inspireert hun klanten al een tijdje met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI, maar wat vaak ontbrak was uitgebreide praktische ervaring met de beschikbare tools – dus besloot Dentsu Creative om daar verandering in te brengen.

Joeri Bakker, Managing Director Experience bij Dentsu Creative Amsterdam: “Aanvankelijk organiseerden we dit evenement voor meerdere klanten tegelijkertijd. Het uitgangspunt is niet lullen maar poetsen, de nadruk ligt dus op het echt zelf doen, met praktische workshops en interactieve prototypes. "Opgezet als een soort kerstmarkt, wat zorgde voor een laagdrempelige, interactieve en vooral leuke paar uur.”

'reality remix'-workshop

Het duurde niet lang voordat klanten contact opnamen met het Dentsu-team om hun eigen Protofests te organiseren. Joeri: “KPN was de eerste klant die contact met ons opnam, en we creëerden een programma voor 40 van hun medewerkers, wat een groot succes bleek te zijn. Naast het kennismaken met verschillende AI-tools, hadden we een prompting masterclass en een 'reality remix'-workshop waar ze een 3D-model maakten dat werd gebruikt voor een AR-prototype.

waardevolle inzichten

Daarna was het de beurt aan GLS voor hun versie van Protofest. Anela Kadric, Director Group Marketing bijt GLS; Het was teambuilding op zijn best, met boeiende inhoud die ons energie gaf en klaar stoomt om nieuwe uitdagingen aan te gaan! Protofest is vooral inspirerend, omdat je met veel plezier waardevolle inzichten opdoet, omdat je vooral zelf bezig bent met nieuwe toepassingen die we direct kunnen gebruiken in ons dagelijkse werk.
Naast de prompt engineering masterclass en de creatie van een 3D AR-prototype, bestaat het programma uit de nieuwste technologieën en ontwikkelingen op het gebied van AI-video creatie, AI-gestuurde ideecoaching en een opstelling van de meest recente prototypes die het Dentsu Creative-team heeft ontwikkeld.

Luke Vink, Head of Creative Technology bij Dentsu Creative Amsterdam: “Met de huidige snelheid van AI-ontwikkelingen doet mijn team continu onderzoek naar de nieuwste en recentste tools – waarmee ze de hele tijd aan het prototypen zijn. Een extra voordeel van dit evenement is dat we, naast het inspireren van onze klanten met deze prototypes, stiekem ook ons eigen werk kunnen testen. Het is een win-win situatie.”

Een eigen Protofest? Reserveer nu!

Geïnteresseerd in een eigen Protofest, dat kan, er zijn nog wat data beschikbaar dit jaar. Neem contact op met Joeri Bakker bij Dentsu Creative Amsterdam of bel/app 06 47 230 917

 


Media

Marketing

Economisch