PR-startup Presscloud wil PR-bureaus overbodig maken

18-05-2020 (12:44) - Bureaus

De vandaag gelanceerde startup Presscloud wil PR-bureaus overbodig maken. De ‘IKEA voor PR’ biedt bedrijven PR-tools en kennis die ze nodig hebben, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een PR-bureau. Hierdoor besparen organisaties op hun marketingkosten. Zo kunnen ze ook tijdens en na de coronacrisis hun PR-ambities realiseren.
 
Aaron Mirck, een van de oprichters van Presscloud: “Als freelance PR-consultant verzorgde ik onder meer de PR voor Startups van het Jaar Shypple en Travis. PR hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als ik een bedrijf in het nieuws kan brengen, kan iedereen dat leren. Daarom vind je op Presscloud alles wat ik weet over PR, zodat alle marketeers en ondernemers een PR-pro kunnen worden.”
 
“Op Presscloud vind je Nederlandse perslijsten, die handig zijn ingedeeld per categorie. Ook bieden we gebruikers een online omgeving voor alle nieuwscontent, waardoor redacteuren je merk weten te vinden. Door de combinatie van software en kennis, kan je zelf met PR aan de slag. Presscloud is de IKEA voor PR: alle tools en alle how-to’s in één pakket voor doe-het-zelvers.”
 

PR als paardenmiddel voor groei van startups

“Te vaak blijft PR een ondergeschoven kindje. Dat is zonde, want het versnelt de groei van bedrijven gigantisch. PR is een heel krachtig marketinginstrument, hebben we gemerkt”, aldus Michiel Dicker, een van de oprichters van Presscloud. Dicker is tevens oprichter van Pockies, het Nederlandse onderbroekenmerk met zakken – een uit de hand gelopen studentengrap. “Doordat we met Pockies veel in de media verschenen, groeiden we heel snel. Dankzij mooie PR-acties hebben we meer dan 200.000 onderbroeken verkocht en zijn we ook in de V.S. actief. Zelf misten we de juiste tools om alles uit onze PR-ambities te halen. Doordat we aan die tools kennis over PR toevoegen, is Presscloud de meest complete oplossing voor PR”, aldus Dicker.
 

Over Presscloud

Presscloud is opgericht om marketeers en ondernemers in staat te stellen om zelf aan de slag te gaan met PR. In Presscloud vinden ze alles wat ze nodig hebben op het gebied van PR: perslijsten met alle relevante Nederlandse journalisten, een online omgeving voor alle nieuwscontent, handige verzendmodules en alles wat je moet weten om PR-expert te worden. Zie ook: www.presscloud.co 

Media

Marketing

Economisch