Zweeds Worldfavor kiest En Serio voor PR in Nederland

15-06-2021 (11:47) - Bureaus

Worldfavor is een samenwerking aangegaan met het PR- en contentmarketingbureau En Serio. De sustainability startup uit Zweden is bezig met een internationale expansieslag en wil Nederlandse bedrijven helpen duurzaam te opereren. Worldfavor’s gelijknamige platform helpt organisaties met het eenvoudig digitaliseren en automatiseren van het verzamelen, rapporteren, delen en 'actionable' maken van belangrijke duurzaamheidsdata.
 
En Serio zal de merkbekendheid van Worldfavor in Nederland bevorderen met een gerichte persrelatie- en PR-campagne. Het doel is om in Nederland gevestigde bedrijven, die wereldwijd actief zijn, bewust te maken van het belang van het bijhouden van hun compliance- en duurzaamheidsdata, het rapporteren daarover en het opvolgen daarvan.
 

Worldfavor

Het platform van Worldfavor wordt ingezet door diverse Fortune 500-ondernemingen en andere vooraanstaande bedrijven, waaronder Spotify, Nomad Foods, Nudie Jeans en Oatly. Het helpt een groeiend netwerk van meer dan 20.000 organisaties om inzicht op te doen in hun impact op het milieu, actie te ondernemen en veerkrachtig te blijven. De oplossingen van Worldfavor stellen hen in staat om verschillde soorten duurzaamheidsinformatie te beheren, hun impact op het milieu in kaart te brengen, voor overeenstemming te zorgen met de EU-taxonomie voor investeringen in duurzaamheid, risico’s te reduceren en een duurzame toevoerketen te waarborgen. Duurzame nvesteringsmaatschappijen gebruiken Worldfavor om de impact en risico’s van hun investeringsportefeuille te bekijken.
 
"Op basis van intern onderzoek en branchegegevens zoals de Sustainable Brand Index is Nederland wat duurzaamheid betreft een behoorlijk volwassen markt. Het scoort op sommige punten zelfs beter dan onze thuismarkt Zweden. Als we nieuwe geografische regio’s betreden, zoeken we altijd naar partners die de lokale markt als hun broekzak kennen, IT-expertise in huis hebben en ervaring hebben met duurzaamheid. En Serio voldoet aan al deze eisen, en we hebben een uitstekende klik met het team. We kijken ernaar uit om samen met hen Worldfavor te presenteren aan de Nederlandse markt”, zegt Siri Henriksson, marketingdirecteur bij Worldfavor.
 

Media

Marketing

Economisch