Artsen zonder Grenzen vraagt aandacht voor crisis in Soedan

Artsen zonder Grenzen vraagt aandacht voor crisis in Soedan

10-10-2024 (10:04) - Campagnes

Artsen zonder Grenzen lanceert de campagne Niemand die het ziet om aandacht te vragen voor de enorme humanitaire ramp in Soedan. Het conflict in het land heeft geleid tot tienduizenden doden en gewonden. Meer dan 10 miljoen Soedanezen zijn op de vlucht.

Door gebrek aan voedsel en schoon drinkwater raken kinderen ernstig ondervoed. Er is dringend hulp nodig maar door weinig aandacht is er een tekort aan fondsen en niet genoeg hulp. Elke dag vullen kranten en journaals zich met nieuws over Gaza, Oekraïne en Libanon, maar ook in Soedan is er een bloedige oorlog aan de gang. Dit conflict had wat AzG betreft ook op de voorpagina mogen staan.

Hulpverlener centraal in campagne

Marcella Kraay, hulpverlener voor Artsen zonder Grenzen, is tijdens de looptijd van de campagne in Soedan. Zij vertelt het publiek via de campagne-uitingen hoe de situatie is in het land en wat de (medische) nood is.

De campagne loopt via paid en organic social media, een televisiereclame op NPO 1, 2 en 3 en in bioscopen. Verder worden direct mail, advertorials in kranten en SEA ingezet. De campagne loopt van 10 oktober tot en met 31 oktober 2024. Daarna blijven paid en organic social doorlopen zolang het nodig is.

Credits campagne

Creatie: Rogier & Matthijs
Producer: Lotte de Rooij
Edit: Gert-Willem Visser
Sound: Public Audio
Voice-over: Naaz
Grading: Efraïm Gons
DTP: Pieter Bruijn